Με ιδιαίτερα πρακτικούς χώρους και έχοντας την τελευταία λέξη της ηλεκτροκίνησης στο καπό του, το ID. Buzz δεν ανήκει στις γνώριμες κατηγορίες των ηλεκτρικών, μιας και έρχεται από το μακρινό παρελθόν και πατάει στη θρυλική σχεδιαστική συνταγή που είχε λανσάρει ο πρόγονός του, το Bulli, το… ατίθασο βαν που λατρεύτηκε από τους ασυμβίβαστους της δεκαετίας του ’60. Σήμερα, το νέο μοντέλο έχει ως οδηγό τον πρόγονό του και φέρει σε πρώτο πλάνο την ηλεκτροκίνηση.

Ηδη η ελληνική αντιπροσωπεία το λανσάρει στη χώρα μας. Το νέο μοντέλο φέρει ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ που με τη μεγάλη μπαταρία που προσφέρειαγγίζει σε αυτονομία τα 425 χλμ.! Συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 kW (204 ίππους) με τη φόρτισή του να πραγματοποιείται – μεταξύ άλλων – και σε ταχυφορτιστή μέσα σε 30 λεπτά!

Τα κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι άνετοι χώροι αλλά και το τεχνολογικό υπόβαθρο που το υποστηρίζει.Ο χώρος των αποσκευών – με πέντε επιβάτες – αγγίζει τα 1.121 λίτρα (φορτωμένο μέχρι το πάνω άκρο της πλάτης της δεύτερης σειράς καθισμάτων) ενώ μπορεί να εκτοξευτεί στα 2.205 λίτρα με την κλασική αναδίπλωση.

Εξοπλισμός – τιμή. Για ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση φέρει δύο ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες που είναι στάνταρ όπως και η πίσω ηλεκτρική πόρτα. Η ενεργητική ασφάλεια στον δρόμο θωρακίζεται από 30 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό από την πρώτη έκδοση, όπως το Travel Assist με χρήση swarm data και υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, το νέο σύστημα υποβοήθησης Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης για αυτόματους ελιγμούς στο γκαράζ στο σπίτι, σε χώρο στάθμευσης ή στον χώρο στάθμευσης της εταιρείας.

Η τιμή στη βασική έκδοση του Volkswagen ID. Buzz ανέρχεται στα 66.500 ευρώ, ενώ στην έκδοση Plus στα 70.500 ευρώ (οι τιμές αυτές είναι χωρίς την επιδότηση των 8.000 ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»), ενώ στο μοντέλο θα ισχύει δωρεάν service για επτά χρόνια.