Τα… ψέματα τελείωσαν για τον Αρη που στις 19:30 υποδέχεται στο κατάμεστο «Κλ. Βικελίδης» τον Ολυμπιακό και καλείται να ανατρέψει την ήττα του με 1-0 από το πρώτο ματς για να πάρει εκείνος την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα περιμένει η ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο, μέχρι το επόμενο, παιχνίδι για τους Κιτρινόμαυρους την εφετινή σεζόν αφού μέσω αυτής της διοργάνωσης έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για να κατακτήσουν μετά πέντε ολόκληρες δεκαετίες ένα τρόπαιο. Ολος ο οργανισμός του Αρη περιμένει με ανυπομονησία αυτό το ματς, με τον κόσμο της ομάδας να δίνει δυναμικό «παρών» χθες στην τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι και να ντοπάρει ψυχολογικά τον Αλαν Πάρντιου και τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Αρης θέλει να επιστρέψει στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2019-20 όταν και τότε είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και αποκλείστηκε ύστερα από δύο συγκλονιστικά παιχνίδια. Οι Κίτρινοι ήταν αγκαλιά με την πρόκριση αφού ανέτρεψαν το 2-1 του πρώτου ματς και προηγήθηκαν με 2-0 στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης, αλλά το γκολ του Μάρκο Λιβάγια στις καθυστερήσεις έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί ένα ακόμα γκολ του Κροάτη μετέτρεψε το όνειρο σε εφιάλτη. Πέρσι, η πορεία του Αρη σταμάτησε στα προημιτελικά με αντίπαλο τη Λαμία και πάλι στην παράταση. Σε ένα ματς που οι Κίτρινοι έχασαν δύο πέναλτι και αποκλείστηκαν από το γκολ του Τζανετόπουλου στο 118′.

Τη σεζόν 2020-21 ο Αρης είχε βιώσει ακόμη έναν πολύ σκληρό αποκλεισμό στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 2-1 στο πρώτο ματς και το γκολ του Γκάμα από την άσπρη βούλα στη ρεβάνς έστελνε τον Αρη στα ημιτελικά. Τέσσερα λεπτά όμως πριν από τη συμπλήρωση των 90′, ήρθε το απόλυτο σοκ για τους Κίτρινους με το γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη που έμεινε στην ιστορία. Ο Κουέστα δεν είδε τον έλληνα χαφ που… παραμόνευε πίσω του, άφησε την μπάλα στο χορτάρι και ο έλληνας μέσος πήρε το δώρο για να στείλει την ομάδα του στον ημιτελικό και να γίνει η φάση viral παγκοσμίως. Στην πρώτη σεζόν στη Super League, το 2018-2019, ο Αρης είχε πολύ ψηλά τον στόχο του Κυπέλλου, ωστόσο «κατάφερε» να υποστεί ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων που είχε τότε η διοργάνωση, καθώς την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε με 3-2 από τον Εργοτέλη στην Κρήτη και είπε πρόωρα «αντίο».

Η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αντάμωσε με τον Ολυμπιακό σε νοκάουτ φάση, ήταν τη σεζόν 2017-2018 όταν τις δύο ομάδες χώριζε ακόμη μία κατηγορία και οι Ερυθρόλευκοι πήραν σχετικά εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά. Σε αυτά τα έξι χρόνια δηλαδή, ο Αρης έχει κληθεί να αντιμετωπίσει σε νοκάουτ φάση τρεις φορές τον Ολυμπιακό και μία την ΑΕΚ. Αν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει ένα πολυπόθητο τρόπαιο, τότε θα πρέπει να κάνει επιτέλους την υπέρβαση. Μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι διπλή. Να αποκλείσει τον Ολυμπιακό έχοντας χάσει στο πρώτο ματς και στη συνέχεια να πετάξει εκτός την ΑΕΚ. Στην αποστολή ο Πάρντιου έχει τόσο τον Μαντσίνι όσο και τον Πάλμα.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στο αποψινό ματς με τους Πειραιώτες, η κοινότητα των ανθρώπων με οπτικές αναπηρίες θα αποδώσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Αλκη Καμπανό, περπατώντας από το σημείο της δολοφονίας του ως το γήπεδο, όπου και θα εισέλθουν στο γήπεδο μαζί με παίκτες του Αρη και του Ολυμπιακού.