Και σήμερα θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πυκνές χιονοπτώσεις στις ορεινές – ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, στη Θράκη, τις ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία ως το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και στις παράκτιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε υψόμετρο 500 μέτρων και άνω και ως τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με ένταση 6 ως 8 και τοπικά 9 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 ως 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά τους 8 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.