Οι Πράσινοι προέρχονταν από πέντε ματς δίχως ήττα, με δύο νίκες (κόντρα σε Καρδίτσα και Διαγόρα) και δύο ισοπαλίες (με ΑΕΛ και Απόλλωνα Πόντου) και πήγαιναν να αγωνιστούν απέναντι σε μια ομάδα που βρισκόταν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, στη Λάρισα, κόντρα στον τοπικό Ηρακλή. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έβαλαν τέλος στο αήττητο του Παναθηναϊκού Β’ καταφέρνοντας να πάρουν νίκη-ανάσα, επιστρέφοντας στα «τρίποντα» έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Ο Ηρακλής ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος στο παιχνίδι και απείλησε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο κύλησε πάντως χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και φάσεις από τους δύο αντιπάλους. Τελικά, στο 60′ ο Ντιέγκο Κάσας έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Παναθηναϊκός Β’ είχε δοκάρι με τον Προδρομίτη. Ο σκόρερ στο 73′ είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σε τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα και να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη-ανάσα στη βαθμολογία. Στο τέλος υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία επεκτάθηκε και στους πάγκους, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φαρμάκης, Γκαλίτσιος, Κάσας (95′ Μπάμης), Λούκας Γκαρσία, Χατζής, Λίταινας, Γκουγκούδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης (90′ Μπόσιο), Τασιούλης (70′ Λεσάι), Καμπέρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’: Ξενόπουλος, Σερπέζης, Σιδεράς, Βουτσάς, Αθανασακόπουλος (60′ Εμπό), Μαρτίνης, Προδρομίτης, Ταβάρες, Σαρδέλης (77′ Κρυπαράκος), Τουρκοχωρίτης (68′ Μπιλάλ), Αγκοστίνιο (77′ Καρβούνης).

B.M.