Ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρόωρο «τελικό» παραμονής για την 20ή αγωνιστική της Super League με αντίπαλο τη Λαμία. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των φιλοξενούμενων, επικράτησε με 2-0 εκείνης του Σάββα Παντελίδη και παρότι παραμένει στη δεύτερη θέση, μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τη χθεσινή της αντίπαλο και στους δύο βαθμούς από τον Λεβαδειακό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ιωνικού στο πρωτάθλημα ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες και του δίνει τη δυνατότητα να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Το ματς ήταν πολύ κλειστό, με τις καλές στιγμές να είναι ελάχιστες. Αν και η Λαμία είχε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι, ο Ιωνικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 19′. Ο Σάκιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Μπεχαράνο στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Ενα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Ιωνικός έφτασε και στο 2-0 χάρη σε σέντρα-σουτ του Βαλεριάνου που κατέληξε στα δίχτυα του Σαράνοφ. Οσο κι αν προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία, δεν κατάφερε ουσιαστικά να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία, με τον Ιωνικό να φτάνει σε μια σχετικά εύκολη και υπερπολύτιμη νίκη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη «μάχη» της παραμονής.

Κοντράστ συναισθημάτων

«Δείξαμε τεράστια ωριμότητα και αυταπάρνηση. Η Λαμία έκανε ελάχιστες ευκαιρίες, αν και είχε αρκετές τελικές» τόνισε ο Γρηγορίου μετά το παιχνίδι, όντας φυσικά απόλυτα ικανοποιημένος, ενώ ο Παντελίδης έκανε λόγο για μια πολύ οδυνηρή ήττα, τονίζοντας όμως πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Λαμία (Παντελίδης): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Νούνιες (55′ Ντε Βινσέντι), Βέργος (45′ Μανούσος), Σλίβκα, Μπεχαράνο (55′ Κάλεμπ), Μαρτίνεθ (73′ Τσιλούλης), Παούλαβετς, Ρόμανιτς, Βασιλαντωνόπουλος (73′ Σιμόν), Λερόι.

Ιωνικός (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Γούλερι (46′ Καμπράλ), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς (92′ Τσίμπσαχ), Φατιγκά (87′ Ρουμπουλάκου), Κάνιας, Σεμπά (77′ Αντούνες), Μάντζης.

Σ.Χ.