Οι εποχές κρίσης μπορούν να είναι και εποχές κερδοσκοπίας. Με την τιμή στα καύσιμα κίνησης να αυξάνεται και να δυσκολεύει όλο και περισσότερους Ελληνες, οι καταναλωτές πρέπει πλέον να προσέχουν και τους ασυνείδητους πρατηριούχους. «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν σήμερα τα παιχνίδια με τις αντλίες και τους τρόπους που σκαρφίζονται κάποιοι βενζινοπώλες για να «κλέβουν» κατά τη διάρκεια του γεμίσματος του ρεζερβουάρ.

Το κόστος της ενέργειας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ακρίβειας για όλους. Η παραποίηση των μηχανισμών και οι διαρκείς παραβάσεις κάτω από το ραντάρ όχι μόνο δυσκολεύουν την κατάσταση, αλλά αφήνουν την εντύπωση πως υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων, καθώς εκείνοι που παρανομούν δεν πιάνονται και δεν τιμωρούνται. Οι χρόνιες παθογένειες βγαίνουν εκ νέου στην επιφάνεια, γιατί γίνονται αισθητές στο πορτοφόλι.

Η κερδοσκοπία στην αντλία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με το Fuel Pass. Σε κάθε περίπτωση, όσα προληπτικά μέτρα κι αν λάβουν οι καταναλωτές, δεν γίνεται να επωμίζονται οι ίδιοι το βάρος των ανεπαρκών ελέγχων. Δεν μπορούν να μετατρέπονται σε ελεγκτές, να γνωρίζουν την πραγματική ποσότητα καυσίμου που τους παραδίδεται ούτε να έχουν διαρκώς τον νου τους σε εξειδικευμένες λεπτομέρειες που δεν θα τους αφήσουν να πέσουν θύματα απάτης. Ειδικά για ένα τόσο εκτεταμένο και καθημερινό ζήτημα, οι λύσεις για τη σωστή λειτουργία και την ακρίβεια των αντλιών οφείλουν να έρχονται από τους αρμόδιους.