Ο Πούχατς ήρθε τον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού προκειμένου να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής που άφησε ο Γκάνεα λόγω του προβλήματος υγείας του. Ηταν εκτός προγραμματισμού η απόκτηση αριστερού μπακ για τους Πράσινους, προέκυψε από ανάγκη η μεταγραφή. Τι ήταν εντός προγραμματισμού; Η απόκτηση ενός χαφ, που θα προσφέρει λύσεις στον άξονα και ενός εξτρέμ που θα καλύψει το κενό του Αϊτόρ. Ηρθε ο Κλαϊνχάισλερ για τη μεσαία γραμμή και ο Μαντσίνι για τα άκρα της επίθεσης. Με τον Παναθηναϊκό να προχωρά σε αγορές για ακόμα μια μεταγραφική περίοδο, όπως συνηθίζει να κάνει εδώ και 1,5 χρόνο. Αλλά και να προκαλεί ερωτήματα για ποιον λόγο δεν ενισχύθηκε περαιτέρω, από τη στιγμή που φαίνεται πως υπάρχει αυτή η ανάγκη. Ανάγκη κυρίως για εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να ανοίξει το rotation της ομάδας.

Ο κορμός θέλει χρόνο

Ο Γιοβάνοβιτς που είναι εκείνος που αποφασίζει για όλα όσα αφορούν το ρόστερ και τις μεταγραφές ακολούθησε για ακόμα μια φορά αυτό που έτσι κι αλλιώς έχει κάνει γνωστό σε όλους. Ο δικός του Παναθηναϊκός, όπως τον έχει σχεδιάσει, θα έχει έναν βασικό κορμό και θα κάνει 2-3 κινήσεις σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Ωστε να φτάσει σε ένα σημείο που θα έχει 18-19 ποδοσφαιριστές ικανούς να μπαίνουν στο rotation χωρίς να αλλάζει μορφή η ομάδα. Μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει γρήγορα, παρά μόνο σταδιακά. Επιπλέον, ο σέρβος προπονητής δεν προχωράει ποτέ σε κινήσεις ρίσκου. Ακόμα κι έτσι φυσικά δεν μπορούν να του «βγουν» όλες οι μεταγραφές, θέλει ωστόσο να μειώσει πολύ τις πιθανότητες να πέσει έξω σε οποιαδήποτε κίνηση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών προχώρησε σε πολύ σοβαρές συζητήσεις και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και για την απόκτηση ενός ακόμα εξτρέμ, αλλά δεν προχώρησε σε τέταρτη μεταγραφή. Ο Γιοβάνοβιτς είχε ενδοιασμούς για τις περιπτώσεις που είχαν προταθεί, δεν εντόπισε κάποιον με όλα τα χαρακτηριστικά που έκεινος έψαχνε και αποφάσισε να πορευτεί με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Θεωρώντας πως έχει το υλικό για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να «βγάλει» τους 16 αγώνες που απομένουν και να διεκδικήσει σε αυτούς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.