Με εντυπωσιακό τρόπο πέτυχε την πρώτη της νίκη για το 2023 στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν στέλνοντας μήνυμα στους ανταγωνιστές της που αμφισβητούν τις τελευταίες εβδομάδες την κυριαρχία της. Οι Βαυαροί νίκησαν με το ευρύ 4-2 τη Βόλφσμπουργκ με δύο γκολ του Κομάν και ένα των Μίλερ, Μουσιάλα, ενώ ο Κανσέλο μοίρασε δεύτερη ασίστ μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τη Μάιντς όπου έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα.

Η νίκη στην Αρένα της Volkswagen φέρνει μια προσωρινή ηρεμία στην Μπάγερν, η οποία τις προηγούμενες ώρες ταρακουνήθηκε από την κόντρα που ξέσπασε με τον αρχηγό της Μάνουελ Νόιερ.  

Οι σχέσεις του κλαμπ με τον εμβληματικό αρχηγό του βρίσκονται σε οριακό σημείο, μετά τις δύο συνεντεύξεις που έδωσε ο τελευταίος τις τελευταίες ημέρες στο «Athletic» και τη «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» με τις οποίες ουσιαστικά επιτίθεται κατά της ομάδας του για την απόλυση του επιστήθιου φίλου του και προπονητή του Τόνι Ταπάλοβιτς.

«Ενιωσα σαν να μου έσκισαν την καρδιά», είπε ο Νόιερ για την απόφαση της Μπάγερν προσθέτοντας πως ένιωσε σαν να δέχτηκε ένα χτύπημα ενώ βρισκόταν ακόμα στο έδαφος. «Ηταν το πιο σκληρό πράγμα που έχω βιώσει στην καριέρα μου. Και έχω βιώσει πολλά».

Σύμφωνα με τις διαρροές, η Μπάγερν απομάκρυνε τον Ταπάλοβιτς γιατί μετέφερε στον Νόιερ τις συζητήσεις που είχε με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν και στη συνέχεια τις μάθαινε όλη η ομάδα.

Τα στελέχη του βαυαρικού κλαμπ νιώθουν οργή για τη συνέντευξη του Νόιερ και είναι βέβαιο πως θα υπάρξει συνέχεια.

«Τα όσα είπε ο Μάνουελ σ’ αυτές τις δύο συνεντεύξεις σε σχέση με τον Ταπάλοβιτς είναι άδικα τόσο για τον ίδιο ως αρχηγό όσο και για τις αξίες της Μπάγερν. Επιπλέον οι δηλώσεις του είναι άκαιρες γιατί αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά παιχνίδια», ήταν η απάντηση του Καν. Ο CEO της Μπάγερν σύντομα θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Νόιερ που αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι, ενώ έκανε σκι που θα τον κρατήσει εκτός αγώνων για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιτζιτς δήλωσε στην «Bild am Sonntag» πως ο Νόιερ έβαλε «τα προσωπικά του συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα του κλαμπ. Αν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε συνέπειες πρώτα θα μιλήσουμε με τον Μάνουελ για το θέμα», είπε μετρώντας τις λέξεις του, καθώς η Μπάγερν έχει μπροστά της έναν αγωνιστικό Γολγοθά από την εξέλιξη του οποίου θα κριθεί όλη η σεζόν.  

Οι παλιές δόξες και νυν σχολιαστές, Λόταρ Ματέους, Ντίτμαρ Χάμαν και Στέφαν Εφενμπεργκ επέπληξαν τον Νόιερ, με τον πρώτο να λέει χαρακτηριστικά: «Αθωώνει τον εαυτό του για τα πάντα και επιτίθεται σε όλους τους άλλους. Αυτό δεν είναι η Μπάγερν. Τα αφεντικά του κλαμπ δεν θα το ανεχτούν ακόμα κι αν είναι ο Μάνουελ Νόιερ».