Το ματς του Ατρομήτου με την ΑΕΚ ματαιώθηκε λόγω υψομετρικής διαφοράς στις δύο εστίες και η τύχη του θα κριθεί στα δικαστήρια.

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε εκπλήσσει. Οπως αυτό που έγινε χθες στο Περιστέρι και οδήγησε στη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης του Ατρομήτου με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Super League. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Με την άφιξη της αποστολή της Ενωσης στο γήπεδο και στην πρώτη βόλτα των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές των Κιτρινόμαυρων αντιλήφθηκαν πως στις δύο εστίες υπήρχε μεγάλη υψομετρική διαφορά και οι διαστάσεις δεν ήταν αυτές που προβλέπει ο κανονισμός. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ενημέρωσαν τους διαιτητές του αγώνα οι οποίοι προχώρησαν σε μέτρηση των διαστάσεων και πράγματι διαπίστωσαν πως υπήρχε πρόβλημα.

Με τη σειρά τους οι ρέφερι του ματς ενημέρωσαν τους γηπεδούχους για το ζήτημα και τότε άρχισε μία μεγάλη προσπάθεια για να λυθεί. Ο διαιτητής Μανούχος έκανε γνωστό πως υπάρχει περιθώριο μισής ώρας (από τις 17.30 που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το ματς) για να αποκατασταθεί το θέμα με τα δοκάρια και να ξεκινήσει το παιχνίδι. Οι υπεύθυνοι του γηπέδου άρχισαν να σκάβουν μπροστά από τις εστίες ώστε να τις φέρουν στα ίδια μέτρα. Στις 17.50 οι άνθρωποι του Ατρομήτου τόνιζαν πως το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και το παιχνίδι μπορεί να γίνει κανονικά. Δέκα λεπτά αργότερα οι διαιτητές βγήκαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο για να μετρήσουν τις διαστάσεις στις δύο εστίες.

Σύμφωνα με τον Ατρόμητο, στα έξι από τα επτά σημεία το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και στο άλλο υπήρχε μία απόκλιση δύο εκατοστών. Από την ΑΕΚ πάλι, στέκονταν στο γεγονός πως η αρχική απόκλιση ήταν πολύ μεγάλη, από τέσσερα μέχρι επτά εκατοστά όπως σημείωναν και γι’ αυτόν τον λόγο στις 17.30 η Ενωση κατέθεσε ένσταση μέσω του αρχηγού της, Σέρχιο Αραούχο, για αντικανονικότητα του αγωνιστικού χώρου. Πάνω σε αυτό, από τον Ατρόμητο υποστήριζαν πως η απόκλιση ήταν από τρία μέχρι πέντε εκατοστά και σε καμία περίπτωση δεν έφτανε στα έξι. Οι διαιτητές επέστρεψαν στα αποδυτήρια και περίπου στις 18.15 έγινε γνωστό πως το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί, με τα αθλητικό δικαστήριο να αποφασίζει για την τύχη του. Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως στην ένσταση της ΑΕΚ ο Ατρόμητος απάντησε με δική του ένσταση κόντρα στην απόφαση του διαιτητή να μη γίνει το ματς. Το «ζουμί» από όλη την ιστορία είναι πλέον ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά πατώντας πάνω στο άρθρο 9 του ΚΑΠ περί «αντικανονικότητας του γηπέδου».

Ενταση

Μετά την οριστική απόφαση για μη διεξαγωγή του αγώνα επικράτησε μεγάλη ένταση έξω από το γήπεδο, με τους οπαδούς του Ατρομήτου να είναι έξαλλοι και την αποστολή της ΑΕΚ να αποχωρεί τελικά περίπου στις 19.15. Ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, σε δηλώσεις του μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα, τόνισε ότι «είναι αστείο που μεγάλες ομάδες σαν την Ενωση δεν θέλουν να παίζουν τα παιχνίδια γι’ αυτούς τους λόγους και θέλουν να παίρνουν το παιχνίδι στα χαρτιά». Παράλληλα συμπλήρωσε: «Η νομική υπηρεσία επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία. Θα αντικρούσουμε την ένσταση της ΑΕΚ με δικά μας στοιχεία. Ζητάμε από τη Super League, την ΕΠΟ και το υφυπουργείο Αθλητισμού να πάρει θέση αν θέλουν το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στο γήπεδο και όχι με τακτικές του 1980».

Σ.Χ.