Σε σίριαλ με αμέτρητα επεισόδια φαίνεται πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τα δοκάρια στο Περιστέρι, η οποία οδήγησε στη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης του Ατρόμητου με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Super League. Η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, η Ενωση τοποθετήθηκε με χθεσινή ανακοίνωσή της, δίνοντας τη δική της οπτική γύρω από τα γεγονότα. Θέλοντας παράλληλα να απαντήσει και σε όσα γράφονται και λέγονται σχετικά.

Αρχικά, λοιπόν, η ΑΕΚ εκφράζει την απορία της για το γεγονός πως αντί να εγκαλείται ο Ατρόμητος που είχε την ευθύνη για την τήρηση των κανονισμών ως γηπεδούχος, εγκαλείται η ίδια που όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της «η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση για κάτι που έχασε στο γήπεδο. Αντιθέτως υποδείξαμε το πρόβλημα εγκαίρως. Πληροφορήσαμε και τους ανθρώπους του Ατρομήτου και τον διαιτητή, που διαπίστωσε πως είχαμε δίκιο από τις 5 παρά δέκα, όπως αναγράφεται και στο φύλλο αγώνα. Δεν το κάναμε τελευταία στιγμή, όπως θα μπορούσαμε εφόσον είχαμε την πρόθεση που θέλουν να μας φορτώσουν. Υπήρχε περιθώριο 70 λεπτών τουλάχιστον, μέχρι το χρονικό όριο που δίνει ο κανονισμός».

Στη συνέχεια οι Κιτρινόμαυροι κάνουν λόγο για «γεώτρηση» που δημιουργήθηκε ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τις εστίες, με την απόκλιση όπως επισημαίνουν να είναι επτά πόντοι από το προβλεπόμενο στο ένα τέρμα και τέσσερις στο άλλο. «Οτιδήποτε πρόκυψε ως μείωση στη συνέχεια, ήταν αποτέλεσμα μέτρησης μέσα από το σκαμμένο. Κι αν έβγαινε το προβλεπόμενο ύψος ο διαιτητής θα μας ζητούσε να παίξουμε με αυτές τις συνθήκες και με αυτή την εικόνα! Με τις εστίες σκαμμένες», συμπληρώνει η ΑΕΚ. Οσο για το αν είναι ευδιάκριτη μία απόκλιση μερικών εκατοστών, η Ενωση παρέπεμψε σε αντίστοιχο περιστατικό προ λίγων ετών, όταν σε παιχνίδι της Σκεντίγια με την Τότεναμ, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε διαπιστώσει παρόμοιο πρόβλημα στις εστίες, οι οποίες αντικαταστάθηκαν άμεσα και το ματς έγινε κανονικά.

«Διαφορετική περίπτωση»

Στη μακροσκελή της ανακοίνωση η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στέκεται και σε όσα ακούστηκαν για προβοκάτσια από πλευράς της τις προηγούμενες μέρες. Για τον συσχετισμό με το περιστατικό του 2020 όταν αρνήθηκε να κάνει ένσταση για τα μη θεωρημένα δελτία του ΠΑΟΚ, επικαλούμενη τότε τη διαφορετικότητά της, η ΑΕΚ επισημαίνει πως εκεί επρόκειτο «για παράλειψη που αφορούσε μια τυπική διαδικασία» και διερωτάται «τι σχέση έχει αυτό με το να κληθούμε να παίξουμε με αντικανονικές συνθήκες και με τα δοκάρια χαμηλωμένα;».

Περί ηθικής

Τέλος, η ΑΕΚ αναρωτιέται στην ανακοίνωσή της «από πού ακριβώς προκύπτει πως οι διαστάσεις στις εστίες στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου ήταν και πριν οι ίδιες που βρήκαμε εμείς το απόγευμα της Κυριακής; Ποιος μπορεί να το πει με βεβαιότητα αυτό;». Το μόνο σίγουρο σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα ποια θα είναι η κατάληξή της.