Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η ΑΕΚ. Δημιουργεί ένα δεδικασμένο που μπορεί να βρει μπροστά της πολύ σύντομα. Στο ίδιο της το γήπεδο και με κάθε αφορμή. Το να ζητάς τόσο εύκολα από έναν διαιτητή να κλείσει το φύλλο αγώνα και να μην ξεκινήσει ένα παιχνίδι θέλοντας να το πάρεις στα χαρτιά, εκτός από το… στίγμα που θα σου αφήσει, θα βάλει τους αντιπάλους σου στον ίδιο τρόπο σκέψης. Και θα τους κάνει να ζητούν από τους διαιτητές να κλείνουν τα φύλλα αγώνα με την παραμικρή αφορμή, βρίσκοντας ακόμα και το μικρότερο παραθυράκι που τους επιτρέπει να φύγουν από ένα γήπεδο και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ. Κερδίζοντας τα ματς στα χαρτιά.

Για παράδειγμα θα του ήταν πολύ εύκολο του Παναθηναϊκού να επικαλεστεί τραυματισμό του Μπρινιόλι και να φύγει από το γήπεδο, καταστρέφοντας την ΑΕΚ. Με μια και μόνο κίνηση. Θα έχανε το ματς στα χαρτιά, θα πήγαινε στο -10 (ήταν στους εφτά η διαφορά), πολύ πιθανό να υπήρχε και μια τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και… τέλος συζήτησης. Θα είναι πολύ εύκολο την επόμενη φορά που η ατμόσφαιρα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι… ομιχλώδης από τα καπνογόνα, να υπάρξει ομάδα που θα φύγει. Ή να ζητήσει ο οποιοσδήποτε να καταμετρηθούν οι φίλοι της ΑΕΚ κα αν βρεθούν περισσότεροι απ’ όσους ορίζει η χωρητικότητα του γηπέδου να μην ξεκινήσει το ματς. Φέρνοντας μπροστά λόγους ασφαλείας για θεατές και ομάδες.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να φύγει μια ομάδα από ένα γήπεδο. Πολλά… παραθυράκια. Και ακόμα πιο πολλοί νόμοι. Ο,τι είναι νόμιμο, όμως, δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό. Και κάτι που δεν ηθικό, μπορεί στο τέλος να γυρίσει εναντίον σου και να… τρέχεις και να μη φτάνεις. Την επόμενη φορά που η ΑΕΚ θα λαθέψει, δεν θα υπάρξει κάποιος για να της δώσει «συγχώρεση». Και απλά θα της θυμίζει τη… μεζούρα.