Οι άνθρωποι και οι εικόνες των ναυπηγείων και των λιμανιών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες έμπνευσης του Γιάννη Μίχα, εξού και είναι οι πρωταγωνιστές της νέας του έκθεσης ζωγραφικής που εγκαινιάζεται απόψε στις 19.00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά υπό τον τίτλο «Από σκουριά κι αλμύρα».

«Οδοιπορώ θαλασσινά μονοπάτια αντλώντας μορφές, σχήματα, χρώματα και στη συνέχεια τα αποτυπώνω στα έργα μου. Με τις νέες εικαστικές περιπλανήσεις μου αντιπαλεύω τη λήθη και το ξεθώριασμα ψυχής και εικόνας. Διατυπώνω με τα μάτια της ψυχής μου όσα βλέπω στις θάλασσες, στο φως, στα λαμπυρίσματα της Ελλάδας», σημειώνει ο εικαστικός με αφορμή τη νέα ατομική παρουσίαση έργων του – κυρίως με υδατογραφίες και ελαιογραφίες.

«Θέλω η ζωγραφική μου να μπορεί να δώσει σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές περισσότερο φως, αισιοδοξία, ελπίδα», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρώην νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας που έχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 15 ατομικές εκθέσεις. Η τρέχουσα που υλοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά θα διαρκέσει έως τις 18 Φεβρουαρίου.