Συνεπής για μια ακόμη χρονιά η οικογένεια του Ολυμπιακού μπροστά στην ιερή της υποχρέωση: Σε εκείνη που θυμίζει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Συμπληρώθηκαν χθες 42 χρόνια από την αποφράδα μέρα της 8ης Φεβρουαρίου 1981. Από την τραγωδία της «Θύρας 7» που έκοψε το νήμα της ζωής σε 21 νέα παιδιά.

Και φυσικά οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκεί. Μπροστά από το μνημείο των θυμάτων. Για να αποτίσουν φόρο τιμής. Να αφήσουν ένα λουλούδι. Να αποδείξουν πως δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ… Μια βαριά κληρονομιά που τα χρόνια που περνούν τη θεριεύουν.

Πλήθος κόσμου χθες το μεσημέρι εκεί για την επιμνημόσυνη δέηση. Για να φωνάξουν «αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» και να δώσουν κουράγιο σε πρόσωπα ηρωικά όπως η χαροκαμένη μάνα του Παναγιώτη Τουμανίδη (το νεότερο θύμα της τραγωδίας, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 14 ετών). Τη μνήμη των 21 νεκρών τίμησε φυσικά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσωπικά («δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» το χθεσινό του μήνυμα) όπως και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα το περασμένο Σάββατο όταν και βρέθηκαν στο μνημείο των θυμάτων έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» και άφησαν από ένα λουλούδι. Χθες ήταν εκεί ο δήμαρχος Πειραιά (και πρώτος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη (και δεύτερος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), Μιχάλης Κουντούρης. Οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς και Δημήτρης Αγραφιώτης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Γ. Καραϊσκάκης», Βασίλης Βασιλειάδης. Η Λόλα Νταϊφά που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας και όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλάι των οικογενειών. Φυσιογνωμίες του ερυθρόλευκου παρελθόντος (Παναγιώτης Κελεσίδης, Γιώργος Κοκολάκης κ.λπ.) αλλά και αστέρια που έχουν θέση στο οργανόγραμμα του Ρέντη (Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Οκκάς, Τάσος Πάντος, Δημήτρης Μαυρογενίδης) .

n «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ… Αθάνατοι!». Αυτό ήταν το μήνυμα που έγραψε η ΑΕΚ στον επίσημο λογαριασμό της στα social media για τα θύματα της Θύρας 7.