Το έκανε το ρεκόρ ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ηθελε 36, έβαλε 38 πόντους απέναντι στους Θάντερ και πλέον είναι ο πρώτος όλων όσον αφορά τους πόντους. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: 38.390 πόντοι ο Λεμπρόν Τζέιμς έναντι 38.387 πόντων του Καρίμ. Παρουσία των γιων του, του 19χρονου Μπρόνι και του 16χρονου Μπράις Μάξιμους, που βρίσκονταν πίσω από το καλάθι όπου σκόραρε το ιστορικό δίποντο που τον έφερε στην κορυφή. Σε μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει κανείς.

Το χαμόγελό του που λίγο αργότερα μετατράπηκε σε δάκρυα. Δάκρυα χαράς. Την αποθέωση απ’ όλο το γήπεδο, απ’ όλον τον κόσμο εντός και εκτός παρκέ. Τα χειροκροτήματα, τα high five, τις αγκαλιές. Μια βραδιά ευτυχίας κι ας έχασε η ομάδα του. Μικρή σημασία έχει. Ο Λεμπρόν Τζέιμς πέρασε στην αιωνιότητα. Χρειάστηκε να ξεπεράσει τα 38 του χρόνια για να το πετύχει. Ενας άνθρωπος που προκαλούσε σχεδόν σε κάθε του κίνηση. Εκείνη η συνέντευξη, ζωντανά σε όλη την Αμερική, που είχε πει πως «παίρνω τα ταλέντα μου και τα πηγαίνω στο Μαϊάμι». Σκορπώντας τον ενθουσιασμό σε μια ολόκληρη πόλη. Και στην άλλη; Στο Κλίβελαντ; Θλίψη στους μισούς και θυμό στους άλλους μισούς. Εκαιγαν τις φανέλες του, για όσους θυμούνται. Μέχρι που αναγκάστηκαν να αγοράσουν καινούργιες όταν επέστρεψε στο αγαπημένο του Κλίβελαντ.

Οι μεγάλοι παίκτες είναι μεγάλοι σε όλα. Προκαλούν τα πάθη. Παντού, σε κάθε κίνηση, σε κάθε ενέργεια. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι σπουδαίος. Το λένε τα νούμερά του, οι τίτλοι του, η παρουσία του και αυτή η βραδιά που θα μείνει ως μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία ολόκληρου του NBA. Η βραδιά που τον έστειλε στην κορυφή, η βραδιά που τον έβαλε οριστικά και αμετάκλητα στην αιωνιότητα του μπάσκετ.