Για την αξία της μεσογειακής διατροφής και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον οργανισμό μας σε σύνδεση με το περιβάλλον γύρω μας, κανείς δεν μας έχει πει περισσότερα από την Αντωνία Τριχοπούλου. Ακτιβίστρια η ίδια, σε κοινή πορεία για περισσότερα από 50 χρόνια με τον ξεχωριστό επιστήμονα και καθηγητή Επιδημιολογίας του Χάρβαρντ Δημήτρη Τριχόπουλο, έμαθε να ζει – κυριολεκτικά – μέσα στην έρευνα. Ακόμη και σήμερα, το πάθος που δείχνει μιλώντας για τα χόρτα του βουνού, τις άγνωστες αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, τη γνώση τους που χάνεται μαζί με τις παλιές γενιές, είναι εντυπωσιακό. Από πέρυσι, η ομότιμη καθηγήτρια της Ιατρικής και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας είναι μέλος και της Ακαδημίας Αθηνών. Και η διάκριση αυτή ήρθε ως φυσική εξέλιξη μιας επιστημονικής πορείας δεκαετιών στον τομέα της δημόσιας υγείας και ειδικά της διατροφής των Ελλήνων. Την οποία επί δεκαετίες κατέγραφε υπομονετικά. Δώσαμε αρχικά ραντεβού (τι πιο φυσικό;) στο κομψό εστιατόριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο περίφημο «ροζ κτίριο» της οδού Ακαδημίας. Η τύχη το έφερε κλειστό την ημέρα ακριβώς που το διεκδικήσαμε. Ετσι, το τραπέζι μας στρώθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη και το ιδανικό, για μια εκ βαθέως συζήτηση, περιβάλλον της.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ