Η Ντόρτμουντ δεν πήρε παίκτες αλλά ως μεταγραφή πρέπει να υπολογίζεται ο Σεμπαστιάν Αλέ που ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα παίξει για πρώτη φορά με τους Κιτρινόμαυρους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τα αξιοσημείωτα, ο προπονητής της Ντόρτμουντ Εντιν Τέρζιτς και ο ομόλογός του της Τσέλσι Γκρέιαμ Πότερ κάθονταν στα ίδια θρανία για να πάρουν το δίπλωμα προπονητικής UEFA Pro, το 2018.

«Γνωρίζω τον Γκρέιαμ καλά και τον συμπαθώ. Πάντα εύχομαι τα καλύτερα γι΄ αυτόν σε κάθε παιχνίδι – με εξαίρεση τα δύο που θα δώσει εναντίον μας», έχει δηλώσει ο Τέρζιτς. Τσέλσι και Ντόρτμουντ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά.

Η Νάπολι είναι το μεγάλο μυστήριο της φετινής διοργάνωσης. Παίζει καλύτερα από τη Ρεάλ, όπως λέει και ο αντιπρόεδρος της UEFA και παλιός άσος Ζίμι Μπόνιεκ, είναι αποτελεσματική όπως απέδειξε στα παιχνίδια του ομίλου με Αγιαξ και Λίβερπουλ, έχει έναν επιθετικό, τον Βίκτορ Οσιμέν, που διαθέτει σουτ κανόνι και πηδά πιο ψηλά από τον Ρονάλντο (2.58 μέτρα) και τον παίκτη φαινόμενο Κβίτσα Κβαρατσκέλια τον οποίον η Τούτοσπορτ τον συγκρίνει με τον Τζορτζ Μπεστ.

Επιπλέον κληρώθηκε με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που ναι μεν είναι δυνατή αλλά δεν τρομάζει.

Η μοναδική φορά που έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν τη σεζόν 1994/95 στο Κύπελλο UEFA με τους Γερμανούς να σημειώνουν δύο νίκες.

Ο προπονητής της Αϊντραχτ Ολιβερ Γκλάσνερ αναγνωρίζει πως οι Παρτενοπέι είναι η καλύτερη ομάδα στο top 5 των πρωταθλημάτων, αλλά θεωρεί πως πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι την ημέρα του αγώνα.