«Μακάρι να ίσχυε και στην Ελλάδα το σύστημα που έχει καθιερωθεί στον αγγλικό Τύπο να βαθμολογούνται οι αρθρογράφοι των εφημερίδων από τους αναγνώστες τους».

Την ευχή-αίτημα έστειλε στη στήλη ο Λ. Σ. Είναι πράγματι μια εξαιρετική ιδέα. Και «ΤΑ ΝΕΑ« θα συμφωνούσαν απόλυτα στην εφαρμογή της και στο ελληνικό πλαίσιο. Η αξιολόγηση, άλλωστε, από το αναγνωστικό κοινό – παρότι ήδη γίνεται καθημερινά από όσους πηγαίνουν μέχρι το περίπτερο ή είναι ηλεκτρονικοί συνδρομητές – μόνο καλύτερες θα μπορούσε να κάνει τις έντυπες εκδόσεις.

Οπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, οι γνώμες του αναγνωστικού κοινού έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς. Η δε καθημερινή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συντακτών και των αναγνωστών αποτελεί έναν από τους πυλώνες της δημοσιογραφικής κουλτούρας που υπηρετεί αυτή η εφημερίδα.

Γι’ αυτό, όποιος επιθυμεί μπορεί να στέλνει στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση το δικό του βαθμολόγιο για όσους αρθρογραφούν στις σελίδες των «ΝΕΩΝ». Θα ήταν μάλιστα εξαιρετικά χρήσιμο να εξηγεί και τα κριτήρια βάσει των οποίων κατέληξε στους βαθμούς που βάζει. Θα ήταν χρήσιμο επειδή η συγγραφή ενός κειμένου γνώμης δεν είναι σαν το μάθημα της Εκθεσης στις Πανελλαδικές. Δεν υπάρχει, δηλαδή, ένας και μοναδικός τρόπος να γράψεις ένα ενδιαφέρον άρθρο. Η δε ανάγνωσή της αρθρογραφίας είναι μια κατά βάση υποκειμενική διαδικασία – εξ ου κι ο κάθε αρθρογράφος έχει το δικό του κοινό.