Απολαύσαμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου και στα δύο ματς των ημιτελικών του CEV Challenge Cup. Με δύο σπουδαίες ομάδες που φέρνουν το ελληνικό βόλεϊ και πάλι στην ευρωπαϊκή ελίτ. Και με παίκτες που παρά το σοκ της Τετάρτης, το οποίο αμαύρωσε την εικόνα, έδωσαν τις απαντήσεις τους. Μαζεύτηκαν χθες το μεσημέρι στον Αγιο Θωμά για να τα δώσουν όλα, έπαιξαν στα όριά τους, με τον Ολυμπιακό να είναι ο θριαμβευτής και να ετοιμάζεται πλέον για τους τελικούς της διοργάνωσης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μια επιτυχία που όμοιά της σπανίζει σε παγκόσμιο επίπεδο με τον τρόπο που ήρθε.

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μια ανάσα από τον αποκλεισμό. Για την ακρίβεια; Εναν πόντο μακριά. Οχι μόνο αντέδρασαν, αλλά πήραν τέσσερα συνεχόμενα σετ, όσα δηλαδή έπρεπε να πάρουν για να προκριθούν. Πιο «με την πλάτη στον τοίχο» δεν γίνεται. Είναι μια ακόμα απόδειξη πως στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό γίνεται εδώ και χρόνια μια δουλειά που στέλνει τα τμήματα στις κορυφές. H χθεσινή είναι μια νίκη που θα μνημονεύεται για χρόνια, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στον τελικό και αν τελικά θα καταφέρει να πάρει την ευρωκούπα. Από μόνη της μια νίκη με ένα τέτοιο σερί στο φινάλε, με «τέσσερα στα τέσσερα» σετ, χωρίς δικαίωμα να χάσεις ένα και απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός,  μοιάζει με κούπα.

Παρά τα γεγονότα της Τετάρτης, το βόλεϊ μπήκε στα σπίτια των Ελλήνων χθες το απόγευμα και το κυριότερο είναι ότι αυτός ο ανταγωνισμός μπορεί να το διατηρήσει ψηλά. Οι διοικήσεις και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού επενδύουν, φέρνουν παίκτες υψηλού επιπέδου, προσπαθούν να δώσουν μια ευρωπαϊκή αύρα στις ομάδες. Και δείχνουν χαρακτήρα. Κανείς δεν σκέφτηκε να πάρει ένα ματς με… ύπουλους τρόπους επειδή υπήρξε η αναβολή. Κανείς δε σκέφτηκε να μη γίνει ο μεγάλος ημιτελικός και να μην κριθεί στο γήπεδο. Και στο τέλος νικητής ήταν το ίδιο το ελληνικό βόλεϊ.