Υπό τη μετοχική κηδεμονία των Καταριανών της QSI η Παρί Σεν Ζερμέν έχει δαπανήσει τα έντεκα τελευταία χρόνια 1,3 δισ. ευρώ σε μεταγραφές.

Στο ρόστερ της βρίσκονται ο Μέσι και οι επτά Χρυσές Μπάλες του, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Νεϊμάρ (222 εκατ.) και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο, Εμπαπέ.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Πόλης του Φωτός διαθέτει το ακριβότερο μισθολόγιο, ενώ πέρυσι εμφάνισε ζημιές 369 εκατ. ευρώ.

Οι ετήσιες αποδοχές μόνο του MNM είναι 192 εκατ. ευρώ και τα χρήματα που θα πρέπει να τους καταβάλει μέχρι το τέλος των συμβολαίων τους αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο (448 εκατ.).

Η Παρί, όπως κάποτε η Ρεάλ, έχει αντιληφθεί τη λανθασμένη πολιτική της και κάνει τα πρώτα δειλά βήματα προς το μέλλον με τον 17χρονο Ζαΐρ Εμερί τον οποίον κατέστησε τον νεότερο παίκτη που ξεκίνησε βασικός σε νοκάουτ αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Νέος πρόωρος αποκλεισμός των Παριζιάνων πιθανότατα θα σημάνει το τέλος εποχής μιας σπάταλης πολιτικής που δεν έχει αντίκρισμα στον αγωνιστικό χώρο.