Στην καλύτερή του εκτός έδρας εμφάνιση για φέτος, ο Αρης επικράτησε χθες άνετα με 3-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, βάζοντας παράλληλα τέλος σε ένα σερί τριών ηττών στο πρωτάθλημα. Με αυτή τη νίκη οι Κίτρινοι έκαναν μεγάλο βήμα για την εξάδα, την οποία θα σφραγίσουν σε περίπτωση που νικήσουν την επόμενη αγωνιστική τον Ατρόμητο στο γήπεδό τους.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Τόλη Τερζή ήταν δύο από τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα. Ο λόγος για τον Λούκας Ρουπ, που άνοιξε το σκορ από ασίστ του Πίρσμαν στο 10′, και για τον Βλάντιμιρ Νταρίντα που έκανε το 2-0 για τον Αρη στο 30′ από ασίστ του σκόρερ του πρώτου γκολ. Λίγο νωρίτερα μάλιστα, ο τσέχος χαφ είχε και δοκάρι με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο ΟΦΗ, που είχε κορυφαίο τον Μανδά, προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς επιτυχία. Αντίθετα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιτούρμπε διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον Αρη με ωραία ατομική προσπάθεια και τελείωμα.

Τερζής και Νταμπράουσκας

«Ηταν μία μεγάλη νίκη, προσπαθήσαμε πάρα πολύ για το αποτέλεσμα και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ. Συνεχίζουμε για τον στόχο, που είναι η εξάδα, ώστε στη συνέχεια να πάρουμε την πέμπτη θέση για τα playoffs και να βγούμε στην Ευρώπη», δήλωσε μετά το ματς μεταξύ άλλων ο Τόλης Τερζής, ενώ ο Βάλντας Νταμπράουσκας σημείωσε: «Σήμερα δεν ήταν η μέρα μας. Ο,τι κάναμε δεν πήγε σύμφωνα με το πλάνο, δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, στη συνέχεια ήρθε και το δεύτερο από τον Αρη, κάτι που δυσκόλεψε την κατάσταση».

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Γιαννούλης (82′ Γιόχου), Θοράρινσον, Λάρσον (72′ Μπιλφούμα), Μεγιάδο, Ντιουσέ (46′ Φελίπε) (52′ Μοσκέρα), Μπαλογιάννης (46′ Τσιλιανίδης), Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο.

Αρης: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Ενκουλού, Πέερσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα (80′ Χριστοδουλόπουλος), Ρουπ (60′ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (80′ Εμπακατά), Καμαρά (89′ Νταμπό), Πάλμα (60′ Ιτούρμπε).