Με τον Χρήστο Σερέλη θα «πετάξει» σήμερα για το Μιλάνο ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα με την Αρμάνι, αλλά ο στόχος των Πράσινων είναι να πάνε και πάλι σε πολύ μεγάλο όνομα προπονητή με τον Πάμπλο Λάσο να είναι στο κάδρο, αν όχι από τώρα, τουλάχιστον το καλοκαίρι!

Η παταγώδης αποτυχία στον εφετινό σχεδιασμό (ακόμα και να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός με 3-0 το πρωτάθλημα αυτό δεν αλλάζει τα τραγικά λάθη της διοίκησης το καλοκαίρι) επιβάλλει να φέρει και πάλι ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο όπως είχε γίνει με τον Τσάβι Πασκουάλ που παρέα με τον Μάνο Παπαδόπουλο είχαν πετύχει μια εξαιρετική διετία (2016-18), την καλύτερη – μακράν – επί θητείας Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προεδρικό θώκο. Και ας μην είχαν πετύχει να επιστρέψει η ομάδα σε φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας (αποκλείστηκε με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ δύο φορές από Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης που ακολούθως πήραν την κούπα).

Ο Παναθηναϊκός κινείται για τέτοιο όνομα πλέον και θέλει να πείσει τον Πάμπλο Λάσο να φορέσει τα πράσινα και ας τον χρυσώσει (καθώς θα θέλει μίνιμουμ κλειστό τριετές με ετήσιες αποδοχές 1.000.000+ ευρώ).

Στο μεταξύ ο Χρήστος Σελέρης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό – από το Λαύριο – με συνεργάτη τον Βασίλη Σίμτσακ, ενώ θα μείνει μόνο για το ματς με την Αρμάνι ο Γιώργος Βόβορας και αποχωρεί μετά μαζί με τον Θανάση Γιαπλέ.

Ο Βασίλης Σίμτσακ θα είναι το ένα μέλος του τεχνικού τιμ του 49χρονου τεχνικού, γυρνώντας κι αυτός στους Πράσινους σχεδόν μετά από ένα χρόνο, αφού ήταν συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη την περσινή σεζόν. Φυσικά ο Χρήστος Σερέλης θα προχωρήσει στη στελέχωση και του υπόλοιπου τιμ συνεργατών του (έρχεται και νέος γυμναστής ο Αλέξανδρος Σταμούλης του Ιωνικού).

Οι μοναδικοί που θα παραμείνουν από το υπάρχον σταφ είναι ο Σάββας Αρώνης, οι φυσιοθεραπευτές και ο Πάρης Δερμάνης.

Το συμβόλαιο του Ντέγιαν Ράντονιτς λύθηκε και τυπικά χθες, με τον μαυροβούνιο τεχνικό να αποζημιώνεται για τον ενάμιση από τα δύο χρόνια κλειστού συμβολαίου – όχι και άσχημα από τη στιγμή μάλιστα που μπορεί να αναζητήσει άμεσα ομάδα.

Στο μεταξύ όπως έκανε γνωστό χθες η ομοσπονδία μπάσκετ του Ισραήλ, ο Πάμπλο Λάσο ενημέρωσε τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας της χώρας πως δεν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς όπως γνωστοποίησε έχει προτάσεις από συλλόγους της Ευρωλίγκας και είναι λογικό ο βάσκος προπονητής να είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα που κυκλοφορεί ελεύθερο αυτή τη στιγμή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ