Οι 300 βρήκαν στις θυρίδες τους επιστολή με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Τασούλα, η οποία τούς υποσχόταν κονδύλια για πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους της εκλογικής τους περιφέρειας. Οπως αποδείχθηκε ήταν φάρσα. Τουλάχιστον τρεις, όμως, δεν πρόσεξαν καν ότι δεν υπήρχε το λογότυπο της Βουλής στο επιστολόχαρτο και ζήτησαν τα λεφτά ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Πάλι καλά που δεν αιτήθηκαν στον πρόεδρο και τη θεσμοθέτηση κανενός campaign pass τώρα που έχουν γίνει της μόδας τα κάθε λογής κουπόνια.

Πνεύμα

«Μετά την έξοδο του κ. Καραμανλή», παρατήρησε ο συριζαίος Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, «έχουμε την είσοδο του κ. Καρατζαφέρη, εξέλιξη η οποία δείχνει πού οδεύει η ΝΔ κλείνοντας το μάτι προς την Ακροδεξιά». Εντάξει, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι αριστεροί για την παρακαταθήκη του νεοκαραμανλισμού. Αφού κόπιαραν όλα τα λαϊκίστικα στοιχεία της το 2015, βρίσκουν καταφύγιο στην αυθεντία του Αντώναρου το 2023. Οπότε, θα κρατήσουν εκείνοι επίκαιρο το πνεύμα όσων μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Τμήμα

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ένα τμήμα της Γενικής Ασφάλειας που αναβαθμίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και της Δηµοκρατίας, κάνει – «μετά την αναβάθμιση από τον Τσίπρα» – «τις περισσότερες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, τηλεφώνων και ζωντανές παρακολουθήσεις, και είναι στο απυρόβλητο». Ο πρώην σύντροφος κατηγορεί τους συριζαίους, οι οποίοι μάχονται κατά των υποκλοπών, πως παρακολουθούσαν πολύ κόσμο ή μου φαίνεται;

Κέντρο

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας για την απόσυρση του ξαδέρφου του από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, παρατήρησε ότι η ΝΔ εκφράζει τον μεσαίο χώρο. Εξήγησε δε πως «αυτό το σοβαρό Κέντρο εξέφρασε τη δεκαετία του 2000 όσο κανένας άλλος ο Κώστας Καραμανλής». Μάλλον έχει ξεχάσει τι συνέβη στην εκλογική αναμέτρηση της χρονιάς του μιλένιουμ. Ο συγγενής του αρχηγός μαζί με τους γαλάζιους πανηγύρισαν μια νίκη για μερικές ώρες. Και μετά έδειξαν τα αποτελέσματα ποιον θεώρησαν εκφραστή των κεντρώων ως το 2004 οι ψηφοφόροι.