«Εδώ και μέρες αφιερώνετε πολύ χώρο στις σελίδες σας για τον Παύλο Πολάκη. Παρ’ όλα αυτά, δεν δώσατε την ίδια έκταση στην είδηση της αποχώρησης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τη ΝΔ. Μήπως δεν κρίνατε την ανακοίνωσή του ως τόσο σοβαρό πολιτικό γεγονός επειδή δημιουργεί προβλήματα στη ΝΔ;» έγραψε στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Θ.Μ.

Την εβδομάδα που πέρασε τρεις ειδήσεις συζητήθηκαν περισσότερο στο πλαίσιο της πολιτικής επικαιρότητας, το αντάρτικο του Παύλου Πολάκη για το ψηφοδέλτιο Χανίων, η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να τελειώσει την κοινοβουλευτική του σταδιοδρομία και η καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο. «ΤΑ ΝΕΑ» αφιέρωσαν σε καθεμιά σημαντικό μέρος της ύλης τους. Ειδικά οι δύο πρώτες καλύφθηκαν εκτενώς από το ρεπορτάζ και αναλύθηκαν σε βάθος από τους αρθρογράφους της εφημερίδας.

Η επιλογή να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον νέο κύκλο εσωστρέφειας που φέρνει στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κρητικός βουλευτής έγινε έπειτα από αξιολόγηση της επίδρασης που ενδέχεται να έχει το γεγονός στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι διαρροές από το περιβάλλον του Καραμανλή του νεότερου, άλλωστε, αναφέρονταν εδώ και καιρό στην ειλημμένη του απόφαση να μη θέσει υποψηφιότητα. Η απόσυρσή του δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ενώ ο ίδιος φρόντισε να καταστήσει σαφές με τη δήλωσή του ότι στηρίζει το κυβερνών κόμμα. Τα «προβλήματα», δηλαδή, που δημιουργεί ο πρώην πρωθυπουργός στη ΝΔ είναι αναμφίβολα μικρότερα από εκείνα που προκαλεί ο – κατά πάσα πιθανότητα – σε λίγο πρώην συριζαίος στην Κουμουνδούρου.