Ο «ιπτάμενος» Σουηδός, ο Μόντο Ντουπλάντις, «πέταξε» και πάλι στους αιθέρες σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ξεπερνώντας τα 6.22 μέτρα στο διάσημο μίτινγκ επί κοντώ στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας.

Το κίνητρο ήταν μεγάλο καθώς ήταν στον αγώνα που διοργανώνει ο μέντοράς του (πρότυπό του για πολλά χρόνια) αλλά και καλός του φίλος Ρενό Λαβιλενί.

Ο φοβερός Σουηδός, στο τρίτο του άλμα πέρασε πολύ πάνω από τον πήχη (σχεδόν στα 6.30μ.!) με τον Ρενό Λαβιλενί που τον παρακολουθούσε με αγωνία να φεύγει σφαίρα με το σακάκι να τον παίρνει αγκαλιά και να πέφτουν και οι δύο πάνω στο στρώμα του επί κοντώ για να πανηγυρίσουν το νέο μεγάλο ρεκόρ του απίθανου αυτού αθλητή.

Ο μόλις 24 ετών χρυσός Ολυμπιονίκης έχει καταφέρει να γίνει ο απόλυτος σούπερ σταρ του στίβου, καθώς πλέον έχει σπάσει έξι φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα ενώ από το 2018 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου όπου για πρώτη φορά πέρασε πάνω από τα 6 μέτρα (6.05) έχει πλέον ξεπεράσει 60 φορές τα 6 μέτρα!

Και μάλιστα από αυτές τις 23 έχει ξεπεράσει τα 6.05 και άλλες 13 τα 6.10.

«Ηθελα να το πετύχω για τον Ρενό, είναι τόσο ξεχωριστός αυτός ο αγώνας και ο κόσμος ήταν υπέροχος» είπε ο νεαρός Σουηδός λίγο μετά το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μπροστά σε 4.000 θεατές που τον αποθέωναν από το πρώτο κιόλας άλμα στα 5.71 μέτρα.

Το 2020 στο μίτινγκ του Τόρουν, ξεπέρασε τα 6.17μ. για να καταρρίψει για πρώτη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ (6.16μ.) του καλού του φίλου Λαβιλενί, ενώ μόλις μία εβδομάδα αργότερα το βελτίωσε ακόμη ένα εκατοστό πηδώντας 6.18μ. Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια το έχει ανεβάσει έξι πόντους και δείχνει ότι το 6.30 (που όπως είχε δηλώσει στο BBC θέλει να το πετύχει για να του μοιάζει πολύ κουλ σαν ύψος!) δεν είναι μακριά.

Δυστυχώς για τους θαυμαστές του αλλά και για τους απανταχού φίλους του στίβου, ο Μόντο Ντουπλάντις έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης που αρχίζει την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή.