Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Super League 2 υπέβαλλε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, κατά τη διάρκεια του χθεσινού επεισοδιακού ΔΣ του συνεταιρισμού. Μια εξέλιξη που έμοιαζε δεδομένη από το απόγευμα της Τρίτης όταν και ολοκληρώθηκαν οι επαφές της ειδικής επιτροπής του συνεταιρισμού πρώτα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έπειτα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Οταν δηλαδή κατέστη σαφές ότι οι ομάδες της Super League 2 είχαν πέσει θύματα των χειρισμών της διοίκησης του συνεταιρισμού  που οδήγησαν στο «λουκέτο».

Τα όσα συνέβησαν βέβαια χθες ήταν πέρα από τη φαντασία. Μέχρι ο Λεουτσάκος να κάνει πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει σε περίπτωση που η ειδική επιτροπή έβρισκε πεδίο συνεννόησης με την κυβέρνηση ώστε κάθε ομάδα της Super League 2 να βάλει στο ταμείο της από 150.000 ευρώ  από το στοίχημα, έπεσαν… μπουνιές. Πιο συγκεκριμένα έπαιξαν ξύλο ο αντιπρόεδρος του Διαγόρα Ρόδου, Χρήστος Παπαδημητρίου με τον εκπρόσωπο του Ηρακλή Λάρισας ενώ στη διαμάχη ενεπλάκη και ο πρόεδρος της Κηφισιάς Χρήστος Πρίτσας. Ολοι από το κιτρινόμαυρο μπλοκ που φέρεται να κινεί τα νήματα κι ενώ στον χώρο βρίσκονταν και αρκετοί εύσωμοι χωρίς κάποια φανερή σχέση με το ΔΣ.

Ο Λεουτσάκος ήταν το κόκκινο πανί για τον τρόπο με τον οποίο το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει μπει στον… πάγο από τις 20 Ιανουαρίου και για όσα τους μετέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού από τις συζητήσεις του με τον υφυπουργό. Ολα εκείνα που κατέρρευσαν στην προχθεσινή συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με την ειδική επιτροπή. Οπως χαρακτηριστικά του ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς: «Δεν σας νοιάζει αν πεθάνουν οι ομάδες, δεν σας νοιάζει ο διασυρμός της Λίγκας 2. Σας νοιάζει να μην παραιτηθείτε και χαθεί μια ψήφος στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και ο μισθός. Πείτε το να το ξέρουν και οι ομάδες! Και να ξέρετε κάτι. Οι ομάδες, η Παναχαϊκή, η Καλαμάτα, η ΑΕΛ δεν θα χαθούν! Θα βρουν τον δρόμο τους. Αυτό το τσίρκο θα χαθεί που έχετε φτιάξει εδώ και έχει βάλει λουκέτο».

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν είχε λοιπόν άλλη επιλογή από την παραίτηση η οποία και έγινε δεκτή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίγκα λίγη ώρα μετά το τέλος του ΔΣ, έκανε γνωστό πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 8 Μαρτίου αλλά και πως το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στη δράση το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου με την 14η αγωνιστική.