Ενα από τα παράδοξα της σημερινής Τσέλσι είναι ότι οι βετεράνοι της συμπαθούν τον Πότερ. Τον θεωρούν φιλικό και προσιτό και συμπάσχουν για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει αλλά αμφιβάλουν αν έχει τα προσόντα για να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Ακόμα και η σύζυγος του Τιάγκο Σίλβα, Ιζαμπέλ, έγραψε στα social media πως είναι ένας προπονητής που δεν καταλαβαίνει από θέματα τακτικής.

Το επιχείρημα του Πότερ έχει ένα όνομα, «Αρτέτα». Επικαλείται τον προπονητή της Αρσεναλ ο οποίος πέρυσι βρέθηκε στην ίδια κατάσταση, αλλά η ομάδα του τον στήριξε και φέτος διεκδικεί τον τίτλο.   

Τα 600 εκατ. αποδεικνύονται τεράστιο βάρος για το Κόμπαμ. Με τους 31 παίκτες του ρόστερ δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. Στα οικογενειακά διπλά περισσεύει μια ντουζίνα ποδοσφαιριστών τους οποίους ο Πότερ τους στέλνει να κάνουν μόνοι τους ασκήσεις. Στο τέλος της ημέρας δεν γίνεται σωστή προπόνηση, η εξέλιξη των παικτών έχει ουσιαστικά σταματήσει, κάποια αναγκαστικά έχουν παραγκωνιστεί κι αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.  

Ο Πολ Μέρσον σχολίασε πως η φετινή Τσέλσι είναι η χειρότερη των τελευταίων είκοσι χρόνων και είναι τόσο αργή που θα μπορούσε ακόμα κι αυτός να φορέσει τη φανέλα της στα 54 χρόνια του.

Ανελέητη κριτική

Οι Μπλε αποτελούν τη χαρά όσων πληρώνονται για να αποδομούν, αυξάνοντας την ήδη μεγάλη πίεση που νιώθει η ομάδα.

«Είναι αποδεκτή η κριτική σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας. Ετσι πρέπει να γίνεται, είναι σωστό. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι εύκολο το να βρίσκεσαι εδώ. Ψυχολογικά είναι πολύ δύσκολο. Πριν από μερικές εβδομάδες έλεγα στη διοίκηση πως είναι η πιο δύσκολη δουλειά στο ποδόσφαιρο», έλεγε τις προάλλες ο Πότερ.

Ισως τελικά και ο ίδιος να εύχεται η Τσέλσι να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριό του προσφέροντάς του την παχυλή αποζημίωση και το τυπικό «ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε στην ομάδα». Αλλωστε στο σημερινό ποδόσφαιρο ο απολυμένος προπονητής κερδίζει περισσότερα απ’ αυτόν που κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα και μάλιστα χωρίς άγχος.