Μια σελίδα στο Instagram που ονομάζεται Jumpers World και σχετίζεται με όλους τους αθλητές οι οποίοι είναι πρωταθλητές σε αυτού του είδους τα αθλήματα, πόσταρε χθες μια φωτογραφία του Μίλτου Τεντόγλου. Και τον χαρακτήρισε ως τον «Goat» του αθλήματος. Υπερβολικό; Ισως και όχι αν σκεφτούμε πως ο Μίλτος χθες έκανε έναν ακόμα… περίπατο. Και έγραψε ιστορία, κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το έκανε πηδώντας 8.30 μ. επειδή ήταν… πρωί. Διότι αν ήταν βράδυ; Θα πηδούσε 8.50 μ.

Πώς το υποθέτουμε; Το δήλωσε ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου. Είπε για ακόμα μια φορά πως δεν είναι πρωινός τύπος, πως αναγκάστηκε να αλλάξει τις ώρες που κοιμάται για να καταφέρει να προσαρμοστεί και με σιγουριά δήλωσε ότι αν ο τελικός γινόταν το βράδυ θα… πετούσε στα 8 μέτρα και 50 εκατοστά τουλάχιστον. Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας που δεν τον πιστεύει; Υπάρχει έστω και ένας που δεν πιστεύει πως κάποια στιγμή ο Τεντόγλου θα σπάσει και το πανελλήνιο ρεκόρ του ανοιχτού στίβου, που είναι στα 8.66 μ. μετά τα 8.55 που έχει κάνει σε κλειστό και κατέχει το ρεκόρ; Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως δεν υπάρχει ταβάνι γι’ αυτόν τον σπουδαίο αθλητή;

Ο Μίλτος χθες ξύπνησε, πήγε στο γήπεδο χωρίς να κάνει… κέφι τα πρωινά, έκανε περίπατο, πήρε το χρυσό μετάλλιο με την ίδια ευκολία που πίνει τον καφέ του και συγκίνησε όλη την Ελλάδα στις δηλώσεις του για τα παιδιά στα Τέμπη. Μιλώντας χωρίς να μιλήσει. «Ντρέπομαι να πω κάτι. Τι να πούμε», ήταν η λιτή του τοποθέτηση. Τόσα λίγα, αλλά τόσα πολλά. Οσο… yolo είναι αυτό το παιδί, όσο κέφι τον κάνουμε για τον κουλ χαρακτήρα του, τόσο σοβαρός μπορεί να γίνει στα σοβαρά. Γνωρίζοντας πως αυτό που κάνει είναι απλά το κέφι του. Γνωρίζοντας πως το να είσαι πρωταθλητής είναι σοβαρό, αλλά τίποτα δεν είναι περισσότερο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή.