«Το φρικιαστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά το οποίο χάθηκαν τόσοι συνάνθρωποί μας νομίζω επιβάλλει στην πολιτεία εκτός των άλλων να ματαιώσει ΟΛΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τις εορταστικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, τα έξοδα των οποίων (καύσιμα, τανκς, αεροπλάνων, αυτοκινήτων, δαπάνες για στέφανα, σημαιούλες κ.λπ.) να διατεθούν υπέρ των θυμάτων αυτής της θεομηνίας» γράφει στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Γ.Χ.Π.

Είναι πράγματι μια πρόταση που αξίζει να τη σκεφτούν όσοι έχουν την ευθύνη των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 – γι’ αυτό και «ΤΑ ΝΕΑ» την παρουσιάζουν. Σε αυτό το σημείο, όμως, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και την καμπάνια που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα η ALTER EGO προκειμένου να ανασταλούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη χώρα μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα ασφαλείας – τα οποία δυστυχώς ήρθαν στο φως με τον πιο δραματικό τρόπο.

Η τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην κοινή γνώμη επιβάλλουν να μη συνεχίσουν να κινούνται οι αμαξοστοιχίες έως ότου κλείσουν – πιστοποιημένα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς αρμόδιους φορείς – όλα τα κενά στα συστήματα ασφαλείας. Οι σιδηροδρομικές μεταφορές πρέπει να εκσυγχρονιστούν άμεσα. Μέχρι τότε όμως η πολιτεία οφείλει να προφυλάξει τους πολίτες.

Φυσικά, οποιαδήποτε άλλη ιδέα για να αντιμετωπίσουμε το εθνικό μας τραύμα, ενωμένοι και χωρίς να το υποβιβάσουμε στο επίπεδο μιας συνηθισμένης προεκλογικής αντιπαράθεσης, είναι καλοδεχούμενη.