Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αποτρόπαια αντιμετώπιση της 70χρονης γυναίκας στον Ωρωπό, καθώς καταγγελίες αναφέρουν ότι στο τραγικό αυτό συμβάν ήταν παρόντες αστυνομικοί αλλά και εκπρόσωποι του δήμου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στη φωτογραφία που βγήκε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται μόνον το προσωπικό του ιδιωτικού ασθενοφόρου να την πλένει με λάστιχο σε πιλοτή πολυκατοικίας με την ίδια γυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε μία κουβέρτα.

Εντούτοις, η δικηγόρος τού ενός εκ των δύο διασωστών, Βάσω Πανταζή, υποστήριξε χθες σε δημόσιες δηλώσεις της ότι την ώρα που το πλήρωμα του ασθενοφόρου προχωρούσε στην ακραία αντιμετώπιση της ηλικιωμένης γυναίκας ήταν παρόντες εκπρόσωποι του δήμου, αλλά και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις σκηνές κακοποίησης της ανήμπορης γυναίκας.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή τοποθέτηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμεΑ) που συντάσσεται με την ΠΟΣΟΨΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία) υπογραμμίζοντας ότι «οι απάνθρωπες συμπεριφορές που πλήττουν τη σωματική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των ευάλωτων ατόμων με ψυχικές

παθήσεις δυστυχώς συμβαίνουν και στον χώρο της υγείας και κοινωνικής φροντίδας και από επαγγελματίες υγείας».