Τη διά βίου αφαίρεση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος σε αντιεμβολιαστή γιατρό στον Βόλο αποφάσισε ομόφωνα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Το παράδοξο εντούτοις είναι πως ενώ βάσει της απόφασης ο εν λόγω γιατρός έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο και έβλαψε ασθενείς του, θα συνεχίσει να εργάζεται καθώς έχει προσφύγει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μέσω του Πειθαρχικού Συμβουλίου αποφάσισε την αφαίρεση της άδειας του γιατρού ενώ του επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους περίπου 50.000 ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, όταν προέκυψαν καταγγελίες πως ο γιατρός (τα αρχικά του είναι Ν. Μ.) εν μέσω πανδημίας χορηγούσε κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα, και όπως προκύπτει από τις ίδιες καταγγελίες συγγενών ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, τους απέτρεπε να απευθυνθούν στο νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα εντούτοις με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός έχει προσφύγει ήδη στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, δηλαδή στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αιτούμενος την ακύρωση της εις βάρος του απόφασης. Συνεπώς και ενόσω βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεσή του, εκείνος έχει τη δυνατότητα να ασκεί ιατρικό έργο.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων.

Μάρθα Καϊτανίδη