Η Μίλαν των επτά τίτλων στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12 και ονειρεύεται κούπα.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι πως τίποτα δεν είναι απίθανο στον αθλητισμό», λέει ο προπονητής της Στέφανο Πιόλι δίνοντας το σύνθημα για την τελική επίθεση.

«Συνεχίζουν οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και κάθε γύρος θα είναι πιο δύσκολος, αλλά είμαι βέβαιος πως οι εμπειρίες μας στην Ευρώπη – ειδικά οι άσχημες – μας βοηθούν να ανέβουμε επίπεδο. Τώρα πρέπει να πάμε στα προημιτελικά με αυτοπεποίθηση και πίστη».

Για να επιστρέψει η Μίλαν σε προημιτελική φάση χρειάστηκε να σπάσει ένα σερί 147 αγώνων της Τότεναμ που δεν είχε λευκή ισοπαλία στο γήπεδό της.

Οι Ροσονέρι είναι η πρώτη από τις ιταλικές ομάδες που συμμετέχουν στον γύρο των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ η οποία προκρίθηκε στα προημιτελικά, ενώ είναι πολύ πιθανό να την ακολουθήσουν η Νάπολι που έχει νικήσει 2-0 την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη και η Ιντερ που έχει προβάδισμα ενός γκολ (1-0) της Πόρτο.

«Το ιταλικό ποδόσφαιρο μεγαλώνει. Ελπίζω να μη συναντήσουμε ιταλική ομάδα στα προημιτελικά. Η Μίλαν δεν συμμετείχε για χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέρυσι δυσκολευτήκαμε. Τώρα έχουμε περισσότερη εμπειρία και αντιμετωπίζουμε αυτές τις προκλήσεις με το σωστό πνεύμα», υπογράμμισε ο Πιόλι.

Γκρίνια στο Λονδίνο

Ο αποκλεισμός της Τότεναμ προκάλεσε γκρίνια στις τάξεις των Λονδρέζων. Σύμφωνα με το Sky Sports υπάρχει η αίσθηση πως ο Κόντε δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, με τους παλαιότερους να επιθυμούν να επιστρέψει ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο.  

Επίσης ο Ριτσάρλισον που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή επιτέθηκε μέσω του TNT Sport Brazil στον προπονητή του. «Χθες (Τρίτη) μου ζήτησαν να κάνω ένα τεστ κι αν ήμουν εντάξει θα ξεκινούσα. Οταν όμως ήρθε ο αγώνας με άφησε στον πάγκο. Πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Να δούμε τι θα λέει αύριο. Ομως είμαι επαγγελματίας, δουλεύω καθημερινά και θέλω να παίζω».