Η πρώτη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη μετά την παραπομπή του στο Πειθαρχικό αφορούσε την απομάκρυνση της Νικολάου από τα γαλάζια ψηφοδέλτια – την οποία πανηγύρισε με ένα φωτογραφικό του στιγμιότυπο ενώ κρατάει μια σμέρνα. Κάποιοι την εξέλαβαν ως ένδειξη ότι θα τη γλιτώσει με εξάμηνη αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. Αν έχουν δίκιο – αν, δηλαδή, ένιωσε την άνεση να εκτεθεί ξανά στα σόσιαλ μίντια γιατί επείσθησαν στο κόμμα ότι τον έχουν ανάγκη -, ίσως αργότερα ποζάρει και με κανέναν χάννο.

Ναρκισσισμός

Τελικά, ο Δημήτρης Μάρδας ζήτησε συγνώμη που υπονόησε σε ποστ του ότι ο Βαρουφάκης επεδίωκε τον ξυλοδαρμό του επειδή «όταν είσαι πολιτικά στα κάτω σου, βρίσκεις τρόπους προβολής για να ανέβεις». Οι πρώην σύντροφοι πέφτουν συχνά θύματα του ναρκισσισμού των μικρών διαφορών – ο οποίος στην Αριστερά μοιάζει τόσο έντονος όσο εκείνος μεταξύ των Αγγλων και των Σκωτσέζων. Κι έτσι αποδεικνύουν περίτρανα τον κοινό τρόπο σκέψης τους.

Αστοχία

Μετά τον χαμό ο Νίκος Ρωμανός έσπευσε να αναγνωρίσει «χωρίς αστερίσκους» τη «λεκτική αστοχία» του. Προσπαθούσε να τονίσει ό,τι ένιωθε πως θεωρούν ως ελάχιστο χρέος στις οικογένειες των θυμάτων όταν είπε ότι έχουν βαρεθεί να δίνουν συλλυπητήρια, εξήγησε. Ακόμη πάντως κι αν δεχτεί κανείς τη δικαιολογία του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί περί της καταλληλότητάς του για τη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ. Εφόσον δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει τις λέξεις, πώς θα επικοινωνήσει το σωστό μήνυμα;

Προβλήματα

Από παλιά, κατά τα λεγόμενά του, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε επισημάνει πως «ο ΟΣΕ είναι δύο τρεις φορές χειρότερο πρόβλημα από την Ολυμπιακή, και από πλευράς οικονομικής αλλά και από πλευράς άλλων παραμέτρων» επειδή «υπήρχαν θέματα σκανδάλων, αδιαφάνειας, θέματα που είχαν να κάνουν με τη διοικητική και εργασιακή κουλτούρα». Σύμφωνοι. Το έχουμε εμπεδώσει όλοι αυτό πια. Η απορία γιατί κανείς στο πολιτικό σύστημα δεν έκανε κάτι, παραμένει όμως.