Πλησιάζει η πρεμιέρα των πλέι οφ η οποία έφερε ένα μεγάλο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι ξεκινούν από την «Αγια- Σοφιά» κόντρα στην ΑΕΚ την υπεράσπιση της πρώτης θέσης στην οποία τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μπορεί να μπαίνει στα πολύ βαθιά με το καλημέρα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς το πρόγραμμα, θα δει πως ίσως του παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το φαβορί για τον τίτλο. Αρκεί να

μη χάσει από την Ενωση την

Κυριακή. Αν, δε, φύγει και με το διπλό από τη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε το πράγμα φτιάχνει πάρα πολύ για τον Παναθηναϊκό που εκτός των άλλων θα έχει πετύχει ένα πολύ ισχυρό ψυχολογικό πλήγμα στην Ενωση, με δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της.

Μετά το ντέρμπι το Τριφύλλι έχει το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα, αφού για τη δεύτερη αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Βόλο στη Λεωφόρο και στη συνέχεια θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον Αρη του οποίου έχει πάρει τον αέρα φέτος με δύο νίκες. Ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κλείνει τον πρώτο γύρο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στα πρώτα πέντε παιχνίδια δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα παίξει στις τρεις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος, πλην Καραϊσκάκη. Και εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση καθώς αν καταφέρει να παραμείνει στην κορυφή με το πέρας του

πρώτου γύρου, τότε σε μεγάλο βαθμό θα έχει την τύχη στα χέρια του καθώς στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, έχει τρία ματς στο γήπεδό του. Με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη και το μοναδικό εκτός θα είναι με τον Ολυμπιακό στην προτελευταία στροφή των πλέι οφ. Στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών βέβαια, προβλέψεις δεν μπορεί να κάνει κανείς και ειδικά σε ένα μίνι πρωτάθλημα γεμάτο από ντέρμπι.  

Χαμόγελα για

Μπερνάρντ

Οσον αφορά στα αγωνιστικά, τα ευχάριστα χθες ήρθαν από τον Μπερνάρντ που μετά από 11 μέρες απουσίας επέστρεψε στις προπονήσεις και τέθηκε στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αμφίβολοι είναι ακόμη οι Σπόραρ και Σάρλια, με την κατάστασή τους να εκτιμάται μέρα με τη μέρα από το ιατρικό επιτελείο.