O Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε να βγάλει από το παιχνίδι με τη Λειψία τον Ερλινγκ Χάαλαντ τη στιγμή που ο Νορβηγός ετοιμαζόταν να γράψει ακόμα μεγαλύτερη ιστορία. Είχε ήδη πετύχει πέντε γκολ και αν έμενε μέχρι το τέλος, με τη… φόρα που είχε πάρει και με τον πανικό που είχε πιάσει την άμυνα των Γερμανών, θα ξεπερνούσε τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Αντριάνο που επίσης είχαν σκοράρει πέντε τέρματα σε ένα ματς. Στα social media κατηγορούν τον Πεπ πως το έκανε λόγω του… κολλητού του, που είναι ο Μέσι, κάτι τέτοιο σαφώς και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει. Ο Πεπ κοιτάζει τη δουλειά του και κανέναν Μέσι. Και η δουλειά του είναι πολύ σημαντικότερη από το τι γράφεται στα social media.

Το θέμα μας δεν θα έπρεπε να είναι καν ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο επιθετικός της. Αυτό το… τανκ που λέγεται Χάαλαντ και που συνεχίζει να σκορπά φόβο και τρόπο σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δεν υπάρχει άμυνα να τον αντιμετωπίσει. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα επιχειρήσουν να τον σταματήσουν και θα τα καταφέρουν, όταν εκείνος είναι στην καλή του μέρα. Ο Χάαλαντ είναι και η μεγάλη ελπίδα για τη Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να φτάσει στο… απωθημένο της. Που είναι η κατάκτηση του Champions League.

Ηταν το κερασάκι που έλειπε από την ποδοσφαιρική… τούρτα που όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ. Ελειπε ένα «εννιάρι» ακούγαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν του έλειπε ένα «εννιάρι» τελικά. Του έλειπε συγκεκριμένα ο Ερλινγκ Χάαλαντ. Αν η Σίτι είχε πάρει τον Νούνιες, που πήρε η Λίβερπουλ, δεν θα ήταν το ίδιο. Ή αν είχε πάρει οποιονδήποτε άλλον. Ο Χάαλαντ σε μια ομάδα που φέρνει την μπάλα με πολλούς τρόπους στην περιοχή μπορεί να βάζει πέντε γκολ σε ένα ματς. Και στο τέλος μπορεί να φέρει το Champions League.