Ο ισχυρός άνδρας της Λα Λίγκα Χαβιέρ Τέμπας ζητά να παραιτηθεί ο Λαπόρτα αν δεν καταφέρει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις πληρωμές στον Νεγρέιρα, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «τη χειρότερη στιγμή του ισπανικού ποδοσφαίρου».

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται και η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ που ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το σκάνδαλο στο ισπανικό ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή δημοσίων εσόδων.

Στην κρησάρα βρίσκεται και η αμεροληψία των ισπανών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν πως δεν είχαν καμία σχέση με τον Νεγρέιρα και ποτέ δεν τους πίεσε για οτιδήποτε.

Ενας εξ αυτών, ο γνωστός Εδουάρδο Ιτουράλδε Γκονθάλεθ, αποκάλυψε πως το 2011 δέχτηκε πιέσεις από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.  

«Ηταν μετά από νίκη με 6-1 επί της Ντεπορτίβο. Το παιχνίδι τελείωσε και εμείς αποχωρούσαμε από τον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχε τότε ένα άτομο που με έβαλε σε ένα δωμάτιο και μου είπε: “Το μόνο που ζητάω από εσένα είναι να σφυρίζεις όπως και με την Μπάρτσα”». Ο «Ιτου» συνέχισε: «Ηταν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τον ρώτησα αν αστειεύεται και στη συνέχεια του είπα πως η συζήτηση τελείωσε. Ηθελε να με βάλει μόνο στο δωμάτιο αλλά του είπα όχι. Δεν μου είχε ξανασυμβεί. Αυτός που με έβαλε σε ξεχωριστό δωμάτιο ήταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Δεν χρειάζεται να κρύβομαι. Δεν υπάρχει διεφθαρμένος διαιτητής, είμαστε υπεράνω».   

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί αύριο τη Ρεάλ. Με νίκη οι Μπλαουγκράνα θα αποσπαστούν 12 βαθμούς από την αιώνια αντίπαλό τους και ουσιαστικά θα βάλουν την υπόθεση «τίτλος» για ύπνο.