«Ενας γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργός και ένας της οικογένειας Καραμανλή ως αρμόδιος υπουργός έμελλε να έχουν την ευθύνη όταν ένα τραγικό δυστύχημα έβγαλε στη επιφάνεια αυτό το παλιό και επικίνδυνο για τον πολίτη κράτος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική του Γραμματεία. Εχει ξαναπαίξει με το επιχείρημα κατά του νεποτισμού – όταν ερχόταν σαν φρέσκο πρόσωπο. Τώρα, όμως, είναι αλλιώς. Δεν αρκεί να μην ανήκεις σε πολιτική δυναστεία για να αξιολογηθείς ως καταλληλότερος.

Είδωλο

Δεν καταλαβαίνει, πόσταρε ο Ευάγγελος Αντώναρος, για ποιον λόγο να μην γίνει αποδεκτή η συγγνώμη του Πολάκη και να γίνει του Πρωθυπουργού, μια και ο πρώτος δεν σκότωσε και κανέναν. Εντάξει, μάλλον δεν καταλαβαίνει και πως κοπιάρει το ύφος του Σφακιανού όταν πληκτρολογεί. Αλλά αυτό είναι λογικό. Οσο περισσότερο μοιάζει κάποιος στο είδωλο το οποίο έχει διαλέξει τόσο δυσκολότερο είναι για εκείνον να το αντιληφθεί. Συνηθίζει, ως γνωστόν, τα τέρατα.

Ευρήματα

Σύμφωνα με την Ολγα Γεροβασίλη, τα δημοσκοπικά ευρήματα μετά τα Τέμπη δείχνουν ότι η κοινωνία «δεν πατάει την μπανανόφλουδα του όλοι ίδιοι είναι και περιβάλλει με ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα». Είναι κι αυτή μια ερμηνεία των συριζαϊκών απωλειών που κατέγραψαν τα δύο πιο πρόσφατα γκάλοπ της περιόδου – των δύο μονάδων, δηλαδή, που έχασε το κόμμα από τον Φεβρουάριο κατά την Metron Analysis και της μίας από την προηγούμενη έρευνα της Pulse.

Ψηφοφόρος

Εχει εκλεγεί 11 φορές. Γι’ αυτό δικαιούται να ισχυρίζεται ότι ξέρει τον νεοδημοκράτη ψηφοφόρο δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη προτού την πέσει στους εξαφανισμένους υπουργούς. «Ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος», εξήγησε, «επιβραβεύει την αγωνιστικότητα των πολιτικών όταν αγωνίζονται συλλογικά για τη φανέλα. Ταυτόχρονα, όμως, τιμωρεί κιόλας εκείνους που σε κρίσιμες στιγμές εξαφανίζονται και σκέφτονται μόνο τους εαυτούς τους». Ισως. Παρ’ όλα αυτά, η λίστα των γαλάζιων που έχουν δοξαστεί κρυπτόμενοι δεν είναι μικρή.