Σε δημοπρασία, για καλό σκοπό, βγάζει ο Στέλιος Μανωλάς τη φανέλα που φόρεσε στο τελευταίο του ματς με την ΑΕΚ. Πρόκειται για την εμφάνιση που φόρεσε στις 17 Μαΐου 1998 στο παιχνίδι με την Ξάνθη. «Αυτή τη φανέλα την έκανα δώρο στον φυσικοθεραπευτή και αθλητή για πολλά χρόνια Γιωργάκη Ψαρογιάννη. Αποφασίσαμε από κοινού να δοθεί στους παλαιμάχους και να βγει σε δημοπρασία. Τα χρήματα θα διατεθούν για πολύ καλό σκοπό. Σύντομα θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία της δημοπρασίας, ευχαριστώ πολύ…», αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του ο βετεράνος διεθνής άσος.

Ενας… διαφορετικός Νίκας στη Λιβαδειά

Αγνώριστος είναι ο Γιώργος Νίκας και όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνισή του. Ο κεντρικός χαφ του Λεβαδειακού δεν έχει πια το φουντωτό σγουρό μαλλί, με το οποίο είχε καθιερωθεί ως ελληνική έκδοση του… Φελαϊνί, ενώ εσχάτως άρχισε να διακρίνεται και ως σκόρερ, βάζοντας γκολ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο βοιωτός παίκτης (ξεκίνησε από τον Πελοπίδα Θηβών και πολύ μικρός μετακόμισε στις ακαδημίες του Λεβαδειακού) είχε «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας της Λιβαδειάς επί του ΟΦΗ στην ακροτελεύτια αγωνιστική της κανονικής περιόδου, σημειώνοντας το 2-0, ενώ προχθές, πάλι εναντίον του ΟΦΗ, στο Ηράκλειο αυτή τη φορά, πέτυχε το γκολ της πολύτιμης ισοπαλίας του Λεβαδειακού.

Ο Νίκας είχε σκοράρει και στο 2-1 του Λεβαδειακού επί του Ατρομήτου. Δεδομένου ότι η ομάδα της Βοιωτίας έχει πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα όλες κι όλες τρεις νίκες, αντιλαμβάνεται κανείς τη συμβολή του 23χρονου χαφ στη διατήρηση του Λεβαδειακού στο «κόλπο» για την παραμονή.

Οι Σουηδοί απέρριψαν τη χρήση VAR

H Εκτελεστική Επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σουηδίας γνωστοποίησε πως απορρίπτεται η χρήση του VAR, καθώς κρίθηκε ότι προκαλεί περισσότερα προβλήματα και μεγαλύτερη αμφισβήτηση των αποφάσεων από την πλευρά των φιλάθλων, παρά εμπεδώνει την ειρήνη στο παιχνίδι.

Aξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικά ψήφισαν 18 από 32 ομάδες, ενώ μεταξύ αυτών που τάχθηκαν κατά του VAR είναι και οι Μάλμε, Γκέτεμποργκ, ΑΪK, Χάμαρμπι και Τζουργκάρντεν. Την απόφαση χαιρέτισε και η Ενωση των οπαδών της χώρας. «Η πλειοψηφία των ομάδων της ελίτ έδειξε ότι είναι εναντίον του VAR. Οι ομάδες το είπαν ξεκάθαρα: “Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε”. Αυτή η απόφαση της πλειοψηφίας θα πρέπει να γίνει σεβαστή από τους υπόλοιπους», τόνισε ο Γιον Πέτερσεν, εκπρόσωπος της Ενωσης των οπαδών.

Ιστορική επίδοση από τον Δουβίκα

O Tάσος Δουβίκας πέτυχε το Σάββατο, κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς, το 13ο τέρμα του στο τρέχον ολλανδικό πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι ο πελοποννήσιος στράικερ της Ουτρέχτης δεν συγκαταλέγεται στους παίκτες που κάλεσε ο Γκουστάβο Πογέτ στην εθνική ομάδα για τα δύο ματς με Γιβραλτάρ και Λιθουανία, εντούτοις η επίδοσή είναι ιστορικής σημασίας. Ο Δουβίκας γίνεται ο πρώτος παίκτης της Ουτρέχτης που φτάνει σε αυτό το νούμερο μετά τον νυν επιθετικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος είχε σκοράρει 13 φορές τη σεζόν 2013-14, σε μία σεζόν που του επιφύλαξε τη μεταγραφή στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Είναι πολύ πιθανό ο Δουβίκας να τον ξεπεράσει.

Γνωστοί προπονητές κάθονται πάλι στα θρανία

H EΠΟ ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψήφιων προπονητών που θα πάρουν μέρος στα δύο γκρουπ της 8ης σχολής UEFA Pro και μεταξύ των ονομάτων βρίσκει κανείς εν ενεργεία τεχνικούς της Super League 1 και 2 (Τόλης Τερζής, Κώστας Μπράτσος, Θανάσης Στάικος, Πάμπλο Γκαρσία), αλλά και σημαίνοντες βετεράνους ποδοσφαιριστές, όπως ο Τάσος Πάντος, ο Βαγγέλης Μόρας, ο Φάνης Γκέκας, ο Ηλίας Κώτσιος, ο Κώστας Κιάσσος, ο Γιάννης Κοντοές.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας στο γυναικείο τένις

Πρόσφατα, η Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο αρνήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα στο Ιντιαν Γουέλς, ενώ από την άλλη η Αναστάσια Ποταπόβα δέχθηκε προειδοποίηση επειδή φόρεσε φανέλα της Σπάρτακ Μόσχας πριν από τον αγώνα της με την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, συνεπώς, έχει μεταφερθεί κατά μία έννοια και στα κορτ. Και μάλιστα, από καιρό. Υστερα απ’ αυτά τα συμβάντα, ο CEO της WTA, Στιβ Σάιμον, θεώρησε χρέος του να επαναλάβει τη θέση της διεθνούς ομοσπονδίας: «Εχουμε κάνει πολλά για τις αθλήτριές μας, γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι απαράδεκτο, δεν μπορείς να υποστηρίζεις με κανένα τρόπο τα όσα κάνει η ρωσική κυβέρνηση. Μιλήσαμε με την Αναστάσια και την προειδοποιήσαμε, οπότε γνωρίζει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό και δεν πιστεύω ότι θα δούμε ανάλογα περιστατικά. Η συμπάθειά μας είναι στο υψηλότερο επίπεδο προς όλους στην Ουκρανία και δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς μπορεί να καταλάβει απόλυτα τα όσα περνούν. Συνεχίζουμε να μιλάμε με τις ρωσίδες και τις λευκορωσίδες παίκτριες, για να καταλάβουν τις ευαισθησίες που έχουμε, ώστε να αγωνίζονται ως ουδέτερες αθλήτριες».

Αποχαιρέτησαν τον «στρατηγό»

To στερνό «αντίο» στον Θωμά Μαυρομιχάλη απηύθυναν χθες στα κοιμητήρια του Ευόσμου αρκετοί επώνυμοι, αλλά και απλοί, ΠΑΟΚτσήδες. Τον «Μάκη τον μανάβη» ή «στρατηγό», όπως ήταν γνωστός ο εμβληματικός αρχηγός της εξέδρας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αποχαιρέτησε εκ μέρους του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ενώ το «παρών» -μεταξύ άλλων – έδωσαν ο Αγγελος Αναστασιάδης και κάμποσοι ακόμα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Το τρισάγιο έγινε από τον γνωστό ιερέα – οπαδό του ΠΑΟΚ, παπα-Χρήστο Μήτσιο.