Με ευρεία νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας (4-1) ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ η Αρσεναλ και πηγαίνει με «αέρα» οκτώ βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι στη διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ λόγω διεθνών αγώνων. Οι Αετοί παραμένουν χωρίς νίκη για 12 αγώνες, δεν έχουν προπονητή, ενώ φλερτάρουν έντονα με τον υποβιβασμό.

Δύο γκολ πέτυχε ο Σάκα και έγινε ο πρώτος άγγλος παίκτης της Αρσεναλ που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων (12) και ασίστ (10) σε μια σεζόν μετά τον Θίο Γουόλκοτ τη χρονιά 2012/13.

Το πρόσωπο του Σαββατοκύριακου στη Γηραιά Αλβιόνα δεν ήταν ωστόσο ο νεαρός Αγγλος αλλά ο Αντόνιο Κόντε.

Ο Ιταλός πάτησε το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης για την αποχώρησή του από την Τότεναμ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των παικτών του εξαιτίας της ισοπαλίας με τη Σαουθάμπτον (3-3) που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με πέναλτι των Αγίων κι ενώ οι Σπερς ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1 μέχρι το 77ο λεπτό.

«Δεν είμαστε ομάδα. Είμαστε 11 παίκτες που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπω εγωιστές παίκτες, παίκτες που δεν θέλουν να βοηθούν ο ένας τον άλλον και δεν παίζουν με καρδιά. Γιατί; Επειδή το έχουν συνηθίσει εδώ. Δεν παίζουν για κάτι σημαντικό. Δεν θέλουν να παίζουν υπό πίεση. Μέχρι τώρα προσπαθούσα να κρύψω την κατάσταση και να τη βελτιώσω με λέξεις. Το ένα θέμα είναι η τακτική και η τεχνική, το άλλο είναι η διάθεση, η φωτιά που χρειάζεται να έχεις στα μάτια σου, στην καρδιά σου. Οταν δεν είσαι ομάδα δεν μπορείς να βελτιωθείς» είπε ο Κόντε μεταξύ πολλών άλλων στις συνεντεύξεις που παραχώρησε μετά το ματς.

Είναι προφανές πως ο ιταλός προπονητής έχει επιλέξει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, ενώ ο Τζέιμι Κάραγκερ κάλεσε την Τότεναμ να τον απαλλάξει άμεσα από τα καθήκοντά του.