Οι καταγγελίες για την τραγική κατάσταση σε ορισμένα λεωφορεία είναι συνεχείς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται καθημερινά με φωτογραφίες και βίντεο από σπασμένα και βρώμικα καθίσματα, παράθυρα που ανοίγουν με το ζόρι, πόρτες που δεν κλείνουν ή ανοίγουν εν κινήσει.

Εξάλλου, προ ημερών από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες σε λεωφορείο της γραμμής 040, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύνταγμα με περίπου 40 επιβάτες, όταν αποκολλήθηκε και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι της οροφής του. «Ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο, την ώρα που το λεωφορείο κινούνταν στην Εθνάρχου Μακαρίου. Στα καλά καθούμενα ξεκόλλησε ένα τμήμα της οροφής και έπεσε κάτω», ανέφερε ένας επιβάτης σε ανάρτησή του στα social media.

Το 2022, τέλος, καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά πυρκαγιάς σε λεωφορεία εν κινήσει (ΟΣΥ και ΚΤΕΛ), χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα, ενώ πληθαίνουν και οι καταγγελίες, με αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, για φθαρμένα ελαστικά σε πολλά οχήματα. «Πολλές φορές καρέκλες πέφτουν στο πάτωμα, δεν υπάρχουν βίδες, δεν λειτουργεί η τηλεματική και οχήματα μένουν στον δρόμο. Τα χρησιμοποιούμε με κίνδυνο της ζωής μας», έχουν γράψει άλλοι επιβάτες.