Σχολιάστηκε πολύ έντονα και χθες από πλευράς ΑΕΚ το παιχνίδι και κυρίως η διαιτησία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η επικοινωνία των Κιτρινόμαυρων προσπάθησε να παίξει… άμυνα, σχολιάζοντας και πάλι τη φάση με το χέρι του Αμραμπατ και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν είδε ο Μαροκινός στη φάση με τον Μπρινιόλι. Με τοποθετήσεις στα social media και παρεμβάσεις στα ραδιόφωνα, επικαλούνταν τον κανονισμό προκειμένου να πειστεί ο κόσμος πως ο Νταμπάνοβιτς ορθώς δεν απέβαλλε τον Αμραμπατ στη συγκεκριμένη φάση.

Την ίδια ώρα, ο Αλμέιδα προσπαθεί με ομιλίες προς τους ποδοσφαιριστές του να τους κάνει να βγάλουν από το μυαλό τους τα δύο τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, παιχνίδια στα οποία η ΑΕΚ στόχευε στους έξι βαθμούς και τελικά πήρε μόλις έναν. Μένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και βλέποντας τον Ολυμπιακό πλέον να την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής.

Απουσίες

Ο Αλμέιδα θα δουλέψει μέσα στην εβδομάδα σε πράγματα που θέλει να διαφοροποιήσει ενόψει του τρίτου συνεχόμενου ντέρμπι, που έρχεται στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Θα το κάνει βέβαια χωρίς τους Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Ρότα, Τζαβέλλα, Μάνταλο, Αθανασιάδη και Πινέδα που είναι με τις εθνικές τους ομάδες. Αντίθετα, στην Αθήνα έμειναν οι Τσούμπερ και Μουκουντί. Παρά το γεγονός πως οι δύο παίκτες ήταν στις προεπιλογές των Ελβετία και Καμερούν, δεν ενσωματώθηκαν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα και θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Από ‘κει και πέρα και μολονότι υπάρχουν μπροστά τα κρίσιμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ να το διεκδικεί, άνθρωποι στο εσωτερικό του συλλόγου δουλεύουν ήδη για το καλοκαίρι. Και ο κυριότερος λόγος που το κάνουν αυτό δεν είναι άλλος από τον Ορμπελίν Πινέδα. Και τη διαπραγμάτευση που θα υπάρξει με την πλευρά της Θέλτα για περαιτέρω δανεισμό του Μεξικανού, αλλά αυτή τη φορά βάζοντας και οψιόν αγοράς στη συμφωνία.

n Ενδιαφέρον για τον Ερικ Λόπεζ έχει η ΑΕΚ, σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «lagazzettaexpress» αποκαλύπτει πως η Ενωση έχει κινηθεί για την απόκτηση του ηλικίας 21 ετών παραγουανού φορ ενόψει του καλοκαιριού.