Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα κέρδισε μία ακόμα μάχη. Αυτή τη φορά όχι μέσα στα courts, όπως έκανε την εποχή που ήταν το πιο λαμπρό αστέρι του παγκόσμιου τένις. Αλλά απέναντι στον καρκίνο.

Πριν από μερικούς μήνες η 66χρονη Αμερικανίδα είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον λάρυγγα και, όπως η ίδια είχε ενημερώσει, επρόκειτο να ακολουθήσει εντατική θεραπευτική αγωγή. Φαίνεται ότι αυτή η αγωγή απέδωσε καρπούς. «Οι γιατροί μού είπαν ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα», δήλωσε μιλώντας σε δημοφιλές αμερικάνικο τηλεοπτικό talk show. Και έκανε πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί. Οτι θα νικούσε.

Την ίδια ώρα στη Φλόριντα άρχιζε το Μαϊάμι Οπεν, όπου θα πάρουν μέρος ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Και οι δύο περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον δεύτερο γύρο, όπου έχουν προκριθεί χωρίς αγώνα.

Η Σάκκαρη θα παίξει με τη νικήτρια της σημερινής αναμέτρησης ανάμεσα στη Βρετανίδα Εμα Ραντουκάνου (νο 72) και την Καναδή Αντρεέσκου (νο 31). Με τη Ραντουκάνου έχει παίξει μία φορά, στον ημιτελικό του US Open 2021, όπου είχε κερδίσει η Βρετανίδα πριν κατακτήσει εν τέλει τον τίτλο. Σε εκείνο το US Open η Σάκκαρη είχε αποκλείσει στις «16» την Αντρέεσκου, από την οποία όμως είχε ηττηθεί στο Μαϊάμι Οπεν της ίδιας χρονιάς.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ (νο 40) και έναν από αυτούς που θα προκριθούν από τον προκριματικό.

Δ.ΧΡ.