Ο Μπένετ κάλεσε τις ομάδες την ερχόμενη Δευτέρα σε σύσκεψη, προκειμένου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους και να συζητήσουν όλα όσα αφορούν τη διαιτησία. Περιμένοντας πως μία τέτοια συνάντηση θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που έχουν προκύψει και θα δώσει στο πρωτάθλημα πιο… καθαρό αέρα για να προχωρήσουν όλοι μέχρι το τέλος. Για να λυθούν όμως τα προβλήματα, εκείνος είναι που πρέπει τούτη τη φορά να ακούσει τους συλλόγους. Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε: το ποδόσφαιρο στηρίζεται στις ομάδες. Εκείνες και ο κόσμος τους το χρηματοδοτούν. Οταν λοιπόν δεν ακούει ο οποιοσδήποτε τις ομάδες, τότε το ποδόσφαιρο δεν θα πηγαίνει μπροστά, αλλά θα γυρίζει σε άλλες εποχές.

Είναι δεδομένο πως οι παράγοντες των συλλόγων που θα αποδεχθούν την πρόσκληση του Μπένετ θα πάνε με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Με προτάσεις συγκεκριμένες. Με… λίστες αν θέλετε. Το ερώτημα είναι τι θα έχει ο ίδιος ο Μπένετ να παρουσιάσει σε εκείνες. Αν πάει με τη λογική πως εκείνος είναι το… αφεντικό, πως αποφασίζει και διατάζει και πως κλείνει τ’ αφτιά του στην επιθυμία των ομάδων, δεν θα βρεθεί άκρη. Γιατί αυτό κάνει μέχρι τώρα. Τους γυρίζει την πλάτη και αποφασίζει. Ζητούν Elite διαιτητές, δεν το κάνει. Ζητούν ξένους σε όλα τα ματς, δεν το κάνει.

Οι παράγοντες των συλλόγων, όσες κόντρες κι αν έχουν μεταξύ τους, στο τέλος της ημέρας έχουν την ίδια σκέψη: πώς το ποδόσφαιρο θα γίνει καλύτερο. Γιατί μέσω αυτού θα ωφεληθούν όλοι. Αν ο Μπένετ δεν μπει στο ίδιο βαγόνι και δεν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, επιλέγοντας να φέρνει στην Ελλάδα διαιτητές… παρατράγουδα, θα σημαίνει πως είτε δεν ενδιαφέρεται, είτε ενδιαφέρεται να χαλάει το κλίμα. Ο,τι απ’ τα δύο κι αν συμβαίνει είναι το ίδιο επικίνδυνο. Οπως ώρες ώρες επικίνδυνη είναι και η ίδια η λειτουργία του αρχιδιαιτητή που αμφίβολο θεωρείται αν καλά κάνει και παραμένει στο πόστο του.