Εως το 2026 θα είναι η συνεργασία του Γεράσιμου Μήτογλου με την ΑΕΚ. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του ’21 από τον Βόλο και στην Ενωση όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί έδειξε αγωνιστική συνέπεια και ήταν αξιόπιστος. Η ΑΕΚ, λοιπόν, φρόντισε να του επεκτείνει για έναν χρόνο το συμβόλαιο, αυξάνοντας τις αποδοχές του. Ο ηλικίας 23 ετών μπακ εφέτος έχει πραγματοποιήσει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά έχει 40 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ και με δύο γκολ στο ενεργητικό του.  Μετά  την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Γεράσιμος Μήτογλου τόνισε στο aekfc.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα μέσω της οποίας θέλω να ικανοποιήσω όλες μου τις φιλοδοξίες. Να κατακτήσω μαζί της τρόπαια και να παίξω με τη φανέλα της στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο». Είναι ξεκάθαρο πως στα Σπάτα υπολογίζουν στον αμυντικό και όχι μόνο προκειμένου αυτός να παίζει όταν δεν είναι διαθέσιμοι οι Μουκουντί ή Βίντα.

Στο μεταξύ, με αρκετές απουσίες λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδαςενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει τους έλληνες διεθνείς (Αθανασιάδης, Μάνταλος, Τζαβέλλας, Ρότα), ο Σιμάνσκι βρίσκεται στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για λογαριασμό της Πολωνίας, ο Χατζισαφί εντός της ημέρας θα φτάσει στο Ιράν, ενώ στις εθνικές τους είναι ο Βίντα (Κροατία) και ο Πινέδα (Μεξικό). Δεν αποκλείεται στο ματς της Τούμπας να δούμε ξανά τον Μοχαμάντι, μολονότι δεν υπάρχουν παράπονα από την προσφορά του Χατζισαφί. Επίσης, θέση διεκδικούν οι Σιντιμπέ στο δεξιό άκρο και ο Μήτογλου με την ανεβασμένη ψυχολογία από το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε.

n Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ τιμώρησε με 7.000 ευρώ την ΑΕΚ για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό και τη συμπεριφορά των φιλάθλων της.