Τον Μισέλ Πλατινί έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Κιλιάν Εμπαμπέ. Η Γαλλία δίνει απόψε τον δεύτερο αγώνα της στα προκριματικά με αντίπαλο την Ιρλανδία στο Δουβλίνο και ο νέος αρχηγός των Μπλε παραδέχτηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως ο επόμενος στόχος του είναι να ξεπεράσει τον Μισέλ Πλατινί στην τέταρτη θέση του ιστορικού πίνακα των σκόρερ (41 γκολ). Με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Εμπαπέ στη νίκη της Γαλλίας με 4-0 επί της Ολλανδίας, την Παρασκευή, έφτασε τα 38 και ξεπέρασε τον Καρίμ Μπενζεμά ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση. Στο άλλο αποψινό παιχνίδι του 2ου ομίλου στον οποίον συμμετέχει και η Γαλανόλευκη, η Ολλανδία υποδέχεται στο Ρότερνταμ το Γιβραλτάρ και θέλει να ξεπλύνει τη βαριά ήττα στο Παρίσι με πολλά γκολ.

Τόπο στα… γηρατειά

Ενας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται κοντά στη δύση της καριέρας του εγκαινίασε την εποχή Ντε λα Φουέντε στην Εθνική Ισπανίας.

Πρόκειται για τον Χοσελού ο οποίος έκανε ονειρικό ντεμπούτο στη Φούρια Ρόχα δύο ημέρες πριν από τα σημερινά 33α γενέθλιά του, στη νίκη με 3-0 επί της Νορβηγίας, στο στάδιο Ροσαλέδα. Ο Χοσελού, ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κάνει ντεμπούτο στην Ισπανία μετά τον Πούσκας, μπήκε στο 81ο λεπτό και σε διάστημα 105 δευτερολέπτων (84′-85′) πέτυχε δύο γκολ σφραγίζοντας τη νίκη της Ισπανίας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024. Ενας ακόμα «υπέργηρος» ο 31 ετών  ελβετός μέσος της Λουγκάνο Ρενάτο Στέφεν πέτυχε χατ τρικ σε διάστημα 25 λεπτών (4′-29′) οδηγώντας την ομάδα του σε εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη (στο ουδέτερο Νόβι Σαντ) με 5-0 επί της Λευκορωσίας.