Η Ράνια Σβίγκου εζήλωσε τη δόξα του Δημήτρη Κουτσούμπα. Ετσι, θα βρίσκεται και εκείνη σήμερα στο Παρίσι για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις κατά του Μακρόν. Δυστυχώς για το κόμμα της η ζήλια δεν έκανε ποτέ κανέναν αριστερότερο. Ακόμη κι αν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλήσει καλύτερα γαλλικά από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, λοιπόν, το κοινό που δελεάζεται από τέτοιου είδους ακτιβισμούς θα προτιμήσει τους ορίτζιναλ κομμουνιστές. Οχι τους ντεμέκ.  

Σχόλια

Δεν είναι, κατά τα λεγόμενα του, από αυτούς που μπορείς να τους φας εύκολα. Το σχόλιο τους στο σχόλιό του την Παρασκευή ισχύει στο ακέραιο, απάντησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. Οπότε, είτε ο Ανδρέας Λοβέρδος και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη για το τι είναι η μάχη απόλυτης κριτικής στην κυβέρνηση – την οποία διατείνονται ότι δίνουν οι κεντροαριστεροί  -, είτε ο πασοκικός ορισμός αυτής της μάχης είναι τόσο ευρύς ώστε να χωράει όλες τις διαφορετικές εκδοχές.

Συμφωνία

Δεν συμφωνεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με την ιδέα του Νίκου Φίλη να χρησιμοποιηθεί το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ως πρότυπο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών γιατί «ήταν μία λαθεμένη για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία». Τόσα χρόνια μετά την εφαρμογή τους, βέβαια, δεν έχουμε δει ακόμη πώς έβλαψαν την ελληνική καθημερινότητα οι Πρέσπες. Μόνο τα εσωκομματικά βραχυκυκλώματα που προκάλεσαν στη ΝΔ παρατηρήσαμε – κι αυτά δεν διορθώνονται με βελοπουλικές κορώνες.

Στερεότυπα

«Προς μεγάλη μου έκπληξη, τη μεγαλύτερη επίθεση τη δέχτηκα από μερικές ακτιβιστικές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ, οι οποίες θεώρησαν ότι δεν γίνεται ένας που φοράει γραβάτα και κοστούμι να βγαίνει και να μιλάει για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και ότι, εν πάση περιπτώσει “ποιος είσαι εσύ που μιλάς εκ μέρους μας”», ανέφερε ο Αλέξης Πατέλης, συμμετέχοντας σε πάνελ για τη συμπερίληψη στον χώρο εργασίας. Κακώς, πάντως, εξεπλάγη. Tα στερεότυπα εδώ ενίοτε αποδεικνύονται ισχυρότερα από οποιαδήποτε ταυτότητα.