Στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας, όλοι οι πρωταγωνιστές που θα λάμψουν αυτό το διήμερο στο φάιναλ φορ του βόλεϊ δήλωσαν με μια φωνή ότι στο φινάλε πρέπει να βγει κερδισμένο το άθλημα.

Μια πόλη, η Καλαμάτα, που έχει τον δικό της παλμό στο βόλεϊ, καθώς ανά περίπου μία δεκαετία υποδέχεται τη διοργάνωση του Κυπέλλου (2003, 2014, 2023).

Στο περίφημο κλειστό της «Τέντας» θα γίνουν σήμερα οι δύο ημιτελικοί Μίλωνας – Ολυμπιακός (18.00) και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (21.15) και αύριο Πρωταπριλιά η ώρα της αλήθειας για τους δύο νικητές που θα βρεθούν αντιμέτωποι για το τρόπαιο στον τελικό (21.30).

«Εχουμε κάνει ήδη πολλές υπερβάσεις φέτος και πλέον θα παλέψουμε για την έκπληξη», πήρε πρώτος τον λόγο ο τεχνικός του Μίλωνα, Σάκης Ψάρρας, με την ομάδα να είναι και στα ημιτελικά του πρωταθλήματος (πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) και να έχει ήδη παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην Ευρώπη.

«Είμαστε εδώ να κάνουμε αυτό που πρέπει με απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλό μας», είπε με νόημα από την πλευρά του ο ομόλογός του στον Ολυμπιακό, Ιταλός Αλμπέρτο Τζουλιάνι.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος υπενθύμισε ότι: «Δεν υπάρχουν φαβορί. Ολες οι ομάδες έχουν τις ιδέες πιθανότητες. Θέλουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς για τις ήττες που προηγήθηκαν». Ενώ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί αφού μας έχει νικήσει πέντε φορές φέτος και εμείς μόνο δύο. Ομως είμαστε αήττητοι από τις 14 Ιανουαρίου, και από τότε έχουμε μόνο νίκες στην Ελλάδα και τις περισσότερες με 3-0. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να φανούμε έτοιμοι να νικήσουμε κάθε αγώνα».

Γ.Λ.