Οι εθνικές ομάδες βγήκαν από τη ζωή μας και έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα επιστρέφουμε στη Super League 1 και τα πλέι οφ όπου ξεχωρίζει φυσικά το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Στον απόηχο μιας σύσκεψης στην ΕΠΟ, η οποία δεν οδήγησε τελικά πουθενά, τα βλέμματα στρέφονται στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα καθοριστικό για την εξέλιξη του μίνι πρωταθλήματος. Και θα αναρωτηθεί κανείς εύλογα: υπάρχει κανένα ματς στο εξής που δεν θα είναι καθοριστικό; Είναι δεδομένο ότι όλα τα ματς ανάμεσα στους μεγάλους θα έχουν ξεχωριστή σημασία, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς το τέλος.

Η συνθήκη που κάνει τη διαφορά στο προσεχές ντέρμπι Δικεφάλων είναι η απουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας του λόγω της αποβολής του στο Κλ. Βικελίδης. Είναι γνωστή η… αγάπη του ρουμάνου τεχνικού για την ΑΕΚ, αλλά και ο «ηλεκτρισμός» των Κιτρινόμαυρων κάθε φορά που τον έχουν απέναντί τους. Πέρα από τα γύρω γύρω, υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να κεντρίζει το ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που έτσι όπως έχει εξελιχθεί το διεκδικούν τέσσερις ομάδες για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια.

Ο φορτσάτος ΠΑΟΚ του Κωνσταντέλια, του Κουλιεράκη, του Ντάντας και των άλλων παιδιών του Λουτσέσκου, κόντρα στην εκρηκτική αλλά και… πληγωμένη ΑΕΚ του Γκαρσία, του Αραούχο, του Πινέδα. Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να επαναλάβει τον θρίαμβο της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και να μπει ακόμη πιο δυνατά στο κόλπο του τίτλου ή η ΑΕΚ θα επανέλθει δυναμικά με το πρώτο της διπλό σε ντέρμπι; Η απάντηση αύριο το βράδυ, σε ένα ντέρμπι στο οποίο θα έχουν φυσικά στραμμένο το βλέμμα τους οι πάντες, ασφαλώς και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟ.