«Τα δεξιά τρολ που υπερασπίζονται το Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια και καταπιέζουν όχι μόνο γυναίκες και παιδιά αλλά και όσους δεν ανήκουν ιδεολογικά στις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις» τον κατηγόρησαν για σεξιστή και ομοφοβικό, αποφάνθηκε ο Μιθριδάτης. Κι αμέσως μετά δήλωσε ότι πάντα θα είναι «κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες». Ε, ναι. Δεν είναι στερεότυπο ότι μόνο οι δεξιοί στηρίζουν την πατριαρχία και μόνο οι αριστεροί την πολεμούν.

Σενάριο

«Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα ευφάνταστο πολιτικό σενάριο. Αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει και τα τρία ρεύματα που υπάρχουν στο κόμμα του. Εσωτερικά λοιπόν μπορεί να αποδίδει, αλλά ουδείς από τους υποτιθέμενους εταίρους δεν το δέχεται». Ετσι σχολίασε η Αννα Διαμαντοπούλου την ιδέα για πρωθυπουργό «ούτε Μητσοτάκη, ούτε Τσίπρα». Δεν θα στοιχημάτιζαν όλοι ότι δουλεύει μέσα στην Κεντροαριστερά, βέβαια. Γιατί θέλει μεγάλη πολιτική μαεστρία για να ικανοποιήσεις τρεις διαφορετικές επιθυμίες ταυτόχρονα.

Κόντρα

Ο Νίκος Δένδιας έχει πει στο παρελθόν ότι δεν συμφωνεί με τον φράχτη στον Εβρο. Οταν λοιπόν το επεσήμαναν στον υπουργό Ανάπτυξης, εκείνος αναρωτήθηκε γιατί τον επικαλούνται, «είναι αρχηγός;». «Η ΝΔ», προσέθεσε «έχει 2 εκατ. στελέχη, τι να κάνουμε τώρα;». Η κόντρα των δύο συνεχίζεται. Ο ένας μειώνει την πολιτική αξία του άλλου σε κάθε ευκαιρία. Οσοι συριζαίοι ευελπιστούν σε κάποιο γαλάζιο βραχυκύκλωμα εξαιτίας της, πάντως, ξεχνούν πως η ΝΔ λύνει πιο εύκολα από εκείνους τα προβλήματα εσωστρέφειας.

Προβλέψεις

Δεν έχει γίνει καν η επίσημη προκήρυξη των εκλογών κι αρχίσαμε τις αστρολογικές προβλέψεις. Ο Κώστας Λεφάκης, για παράδειγμα, είδε στ’ άστρα τα ποσοστά των κομμάτων – με τη γνωστή ακρίβεια του «αν δεν βρέξει θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει». Το αναφέρω επειδή με κάτι τέτοια θυμόμαστε πως η μοναδική αξία οποιασδήποτε κομματικής πρόγνωσης την περίοδο που προηγείται μιας κάλπης απλής αναλογικής είναι ότι κάνει την αστρολογία να φαίνεται αξιόπιστη.