Δεύτερο συνεχόμενο ματς που δεν δέχεται γκολ, δεύτερη συνεχόμενη νίκη και πλέον εκτός ζώνης του υποβιβασμού ο Ιωνικός. Η ομάδα της Νίκαιας συνεχίζει την τεράστια «μάχη» που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία και κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού. Σε ένα ματς για γερά νεύρα, με πολλή ένταση και πάθος κυρίως από τους Νικαιώτες που πήγαν αποφασισμένοι για να πάρουν ακόμα ένα τρίποντο και να κάνουν βήμα παραμονής.

Στo ξεκίνημα του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο, είχαν 1-2 καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Νίκο Καρέλη, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κάτι που έκανε τελικά ο Ιωνικός. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι έπειτα από χέρι του Μλάντεν, με τον Βεργέτη να συμβουλεύεται και το VAR, ενώ υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση στους πάγκους των δύο ομάδων. Τελικά, ύστερα από περίπου πέντε λεπτά, ο Σεμπά ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ για τους Νικαιώτες, ένα γκολ που ήταν αυτό που εντέλει έκρινε και τον αγώνα. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, με Ελευθεριάδη ο Ιωνικός και Κολοβό στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε έως το τέλος με τον Ιωνικό να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

«Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Και αυτή η νίκη και η συνολική προσπάθεια είναι πραγματικά τιτάνια», είπε ο προπονητής του Ιωνικού, Μιχάλης Γρηγορίου. «Οταν δεν βάζεις γκολ, το πιθανότερο είναι να χάσεις», ανέφερε ο Γιάννης Αναστασίου.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):  Ανέστης, Λιάβας (42′ Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Στάγιτς), Μάρτενσον, Ντίας (76′ Ξενιτίδης), Σενγκέλια (46′ Χουάνπι), Κολοβός, Μόρσεϊ (64′ Πέδρο), Καρέλης.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (33′ Ελευθεριάδης), Σεμπά (90′ Γούλερι), Μαντζής, Μασάς (68′ Σόουζα).

Β.Μ.