Ανακοινώθηκαν χθες από την ΑΕΚ τα άσχημα μαντάτα που αφορούν στον αρχηγό της. Ο Σέρχιο Αραούχο θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν καθώς είναι αναγκασμένος να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Ο Αργεντινός το… πάλεψε για να γλιτώσει το νυστέρι, είχε πει στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως θέλει να συνεχίσει να παίζει παρά το πρόβλημα στο γόνατο και να πάει συντηρητικά μέχρι το καλοκαίρι. Ομως οι γιατροί σε Ελλάδα και Ισπανία ήταν ξεκάθαροι, τονίζοντας πως είναι επικίνδυνο να συνεχίσει να παίζει με το πρόβλημα. Και ιδιαίτερα για έναν παίκτη που δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά για να βάλει τα πόδια του στη… φωτιά.

Μένει να δούμε κατά πόσο η απουσία του Αραούχο σε αυτό το φινάλε της σεζόν θα στοιχίσει στην ΑΕΚ στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και αν ο Αλμέιδα έχει τρόπους (και παίκτες) για να καλύψει ένα κενό που μοιάζει… δυσαναπλήρωτο. Γιατί κακά τα ψέματα, ο Αραούχο και ο Λιβάι Γκαρσία είναι οι δύο πιο κομβικοί ποδοσφαιριστές για την Ενωση όσον αφορά στη μεσοεπιθετική της λειτουργία. Σαφώς και η ΑΕΚ αγωνιστικά έχει επιλογές, όπως του Φερνάντες, του Μάνταλου ή της χρησιμοποίησης του Πινέδα μερικά μέχρι πιο ψηλά στο γήπεδο, πλην όμως χάνει κάτι πολύ σημαντικό: το… αρχηγιλίκι του Αραούχο. Το πόσο σημαντικός νιώθει ο ίδιος και το περνάει σε όλη την ομάδα. Το είδαμε στην πιο σημαντική νίκη της ΑΕΚ έως τώρα στα play offs, αυτή στην Τούμπα που κρίθηκε με δικό του γκολ.

Η ΑΕΚ καλείται πλέον να παίξει τα ρέστα της στο πρωτάθλημα χωρίς τον αρχηγό της. Και με τον Αλμέιδα να κάνει τον… σταυρό του για να μην του τύχει τίποτα άλλο. Γιατί για την Ενωση η μεσοεπιθετική γραμμή είναι εκείνη που την οδηγεί στο να είναι ανταγωνιστική για τον τίτλο. Η ταχύτητά της, οι αυτοματισμοί της στην επίθεση. Και το πρέσινγκ, που ξεκινούσε από τον αρχηγό της. Τώρα ο Αλμέιδα καλείται να βρει απαντήσεις και να δει αν τελικά έχει στη διάθεσή του ένα ρόστερ που μπορεί να καμουφλάρει οποιαδήποτε απουσία.